Türkiye Barolar Birliği (TBB), İsrail'in Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadır kente yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı savaş suçu olduğunu belirtti. Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada, saldırı sonucunda en az 45 masum insanın, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu bir faciada hayatını kaybettiği belirtildi. TBB uluslararası kurumların bu vahşeti durduramamasının dünya tarihine büyük bir utanç olarak geçeceğini bildirdi.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi

Ayrıca, daha önce Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yapılan başvurularda İsrail'in "soykırım kastı" ile hareket ettiğinin delilleri sunulmuştu. Türkiye Barolar Birliği, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı'nın, İsrail Devlet Başkanı dahil bazı yetkililer hakkında tutuklama talebi sunmasına rağmen, soykırım suçu unsurlarını hukuki değerlendirmelere dahil etmemesini eleştirdi. Baro, Filistinlilere yönelik insanlık suçlarının işlenmeye devam ettiğini belirterek, soykırım kastının artık daha belirgin olduğunu ve bu suçların derhal engellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Baro Açiklama

Muhabir: Ahmet Ertüm