Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Birlik Meclisi, Başkanvekili seçimi gündemiyle bugün toplanıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TBB Başkan Vekilliği için adaylıklarını açıkladı.

TBB Birlik Meclisi saat 14.30’da toplanacak

Türkiye Belediyeler Birliği Birlik Meclisi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in görevden uzaklaştırılması ve tutuklanması nedeniyle Başkan Vekili seçimi yapmak üzere bugün bir araya gelecek.

Ankara’da bir otelde gerçekleştirilecek toplantının saat 14.30’da başlaması planlanıyor. Toplantının gündeminde TBB Başkan Vekilinin belirlenmesi yer alıyor.

TBB Başkanvekilliği için iki aday yarışacak

Başkan Vekilliği seçimi için şu ana kadar iki isim aday oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TBB Başkan Vekilliği görevini üstlenmek için yarışacak.

Ağustos 2026 inşaat üretim endeksi açıklandı: Hangi alanlarda artış yaşandı?
Ağustos 2026 inşaat üretim endeksi açıklandı: Hangi alanlarda artış yaşandı?
İçeriği Görüntüle

Seçimde Ünlüce’yi destekleyenler ile Büyükakın’ı destekleyenlerin oyları, yeni başkan vekilinin belirlenmesinde etkili olacak.

CHP’den Ayşe Ünlüce’ye destek açıklaması

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, yaptığı açıklamada Ayşe Ünlüce’yi destekleyeceklerini duyurmuştu.

TBB Birlik Meclisi’nde gerçekleştirilecek seçimde üyelerin kullanacağı oylar sonucunda birliğin yeni başkan vekili belli olacak.

Kaynak: Haber merkezi