Grev zaferle bitti, artık heyecanla ders başı!
Grev zaferle bitti, artık heyecanla ders başı!
İçeriği Görüntüle

Türkiye ile Suriye arasında inşa edilen doğal gaz boru hattı, Kilis’in Yavuzlu köyünde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hat üzerinden Suriye’ye günlük 6 milyon metreküpe kadar doğal gaz sevkiyatı yapılması planlanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, projenin Suriye’de yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladığını ifade etti. Bayraktar, 2017 yılından bu yana Türkiye’nin Suriye’nin çeşitli bölgelerine sekiz farklı noktadan elektrik sağladığını hatırlatarak, bu projeyle enerji desteğinin doğal gaz üzerinden sürdürüleceğini belirtti.

Gaz akışı, Türkiye sınırındaki Yavuzlu Ölçüm İstasyonu'ndan başlayacak. Sevkiyatın, Türkiye ile Azerbaycan’ın devlet petrol ve doğalgaz şirketi SOCAR arasında yapılan swap anlaşması kapsamında Azerbaycan gazı kullanılarak sağlandığı bildirildi. Projenin finansmanı ise Katar tarafından karşılanıyor.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı