Haber Merkezi - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Venezuela ziyareti kapsamında Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, Petrol Bakanı ve Devlet Petrol Şirketi (PDVSA) Başkanı Pedro Rafael Tellechea ve Ekolojik Madencilik Gelişimi Bakanı William Serantes Pinto ile başkent Karakas'ta bir araya geldi. Bakan Bayraktar, hükümet yetkilileriyle ekonomi alanında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi. 

Venezuela basınında çıkan haberde, iki ülke arasındaki enerji iş birliğinin daha da güçlendirilmesi amacıyla Rodriguez'in Bakan Bayraktar ile ikili toplantı yaptığına yer verildi. Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez görüşmeye dair sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Sayın Bakan ile keyifli bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a Devlet Başkanımız Nicolas Maduro'nun selamlarını ilettik. Toplantı süresince, ticari alışverişimizi arttırmak ve doğrudan yatırımları teşvik etmek amacıyla her iki ülke arasında enerji ve madencilik konularındaki ittifakların güçlendirilmesi konusunu ele aldık" sözlerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Venezuela ziyareti kapsamında Petrol Bakanı ve Devlet Petrol Şirketi (PDVSA) Başkanı Pedro Rafael Tellechea ile de başkent Karakas'ta gerçekleşen görüşmeler kapsamında iki ülke arasında petrol ve doğalgaz alanlarında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Venezuela1

Maden, petrol ve doğal gaz alanında iş birliği 

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Petrol ve doğal gaz arama, üretim, ticaret ve servis hizmetleri alanlarında geliştirebileceğimiz iş birliklerini değerlendirmek üzere geldiğimiz Venezuela'nın başkenti Karakas'ta ilk olarak Venezuela Petrol Bakanı Sayın Pedro Rafael Tellechea Ruiz ile bir araya geldik" sözlerini kullanırken Tellechea da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Alparslan Bayraktar ile stratejik işbirliğine yönelik çeşitli konuları gözden geçirdik. Petrol ve doğal gaz yatırımları için mevcut olan büyük fırsat penceresini değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

BİSAM raporu: Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde BİSAM raporu: Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde

Bakan Bayraktar, Ekolojik Madencilik Gelişimi Bakanı William Serantes Pinto ile de bir araya geldi. 

Bayraktar, X hesabında yaptığı paylaşımda "Madencilik alanında yatırım ve iş birliği olanaklarını ele aldık. Eti Maden, MTA, TPIC gibi şirketlerimizin Venezuela'da faaliyet gösterebileceği alanlara ilişkin istişarede bulunduk" ifadelerine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi