Haber Merkezi - Türkiye, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeni yerel yöneticilerini seçmek için yarın sandık başına gidecek. 61 milyondan fazla seçmenin, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanması bekleniyor. 

Seçimler nedeniyle yarın bazı yasaklar uygulanacak.

İşte seçim günü yasakları; 

- Seçim günü (yarın) saat 06.00'dan gece saat 00.00'e kadar, alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

- Oy verme süresince bütün kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnız yemek verilebilecek.

- Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde belirtilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

- Oy verme günü radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

Hatay'da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiliyor Hatay'da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiliyor

- Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde, ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

- Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

- Bununla birlikte, siyasi partilerin saçim propagandası bugün saat 18.00 itibarıyla sona erecek ve her türlü propaganda yasağı başlayacak.

-Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararına göre, bütün seçim yasakları yarın saat 23.59'da sona erecek.  

Hangi saatlerde oy verilecek? 

YSK, doğudaki 32 ilde oy verme saatinin bir saat erkene alınmasına karar verdi. Söz konusu karar kapsamında, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Belirtilen illerin dışında kalan diğer yerlerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

1004 Seyyar sandık oluşturuldu

Hastalığı ya da engeli sonucu yatağa bağımlı seçmenler için 1004 seyyar sandık oluşturuldu. Bu seçmenler, seyyar sandıklarda oylarını kullanabilecek.

Editör: Haber Merkezi