Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi

Haber Merkezi - Yaşanan son dakika gelişmesine göre, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ve BM Daimi Temsilciliğine atama yapıldı. Böylece Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne, görev süresi dolan Hasan Murat Mercan'ın yerine BM Daimi Temsilcisi olan Sedat Önal getirildi. Önal'dan boşalan BM Daimi Temsilciği görevine ise, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız atandı.

Sedat Önal 11 Ağustos 1963'te Kayseri'de doğdu. Ankara Fevzi Çakmak Lisesi'ni bitiren Önal, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 6 Ağustos 2018'den bu yana Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Önal, 4 Şubat 2023 tarihi itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi olarak atanmıştı.

Sedat Önal Ahmet Yıldız

23 Ocak 1964 doğumlu Ahmet Yıldız, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. 2008-2009 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Irak Dairesi Başkanı ve 2009-2011 yıllarında da Musul Başkonsolosu görevlerini üstlendi.

Editör: Haber Merkezi