Cemre Polat / Ankara

Sivil toplumculuğun yol göstericisi haline gelen TÜSİAV’ın 29. yaşına ulaşmasının gururunu yaşadıklarını ifade eden TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, “29 yıl önce bu vakfı kurduk ve kendimizi adadık. İdealist, ülkesi için çalışan insanları bir araya getirdik. Ülkemize borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Atatürk’e, Cumhuriyete olan borcumuzu hep beraber ödeyeceğiz” sözlerini aktardı.

Kuruluşundan bu yana 29 yıl boyunca sanayi ve iş dünyasını aynı çatı altında toplayan Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV), Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde yeni yaşını kutladı. STK ve iş dünyası temsilcilerinin bir araya geldiği etkinlikte, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak’ın açılış konuşmasının ardından TÜSİAV’a katkı sağlayan kişi ve kurumlara şükran ve vefa ödülleri takdim edildi. 

Büyük P1130226

Türk siyasetinin önde gelen isimlerinden 97 yaşındaki Ali Naili Erdem’e “100 Yılın Siyasetçisi” ödülü verilirken şükran ödülü ise Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’i temsilen Başkan Vekili Savaş Kıratlı’ya takdim edildi.

Hakan Fidan'dan İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bageri Keni'ye taziye telefonu Hakan Fidan'dan İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bageri Keni'ye taziye telefonu

Resepsiyonda belediye temsilcileri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Başkan Vekili ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Diyanet İşleri Eski Başkanlarından Mehmet Nuri Yılmaz, Sanatçı Pınar Ayhan gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda Cemiyet üyesi bulundu.

Büyük P1130098

Sarıtoprak: “Ülkemize olan borcumuzu ödemek için çalışacağız”

Kutlama töreninin açılış konuşmasını yapan Sarıtoprak, konuklarla Vakfı’n kuruluş hikayesini paylaştı ve 29 yıldır Vakfı yaşatanlara teşekkürlerini iletti. 

Sivil toplumculuğun yol göstericisi haline gelen TÜSİAV’ın 29. yaşına ulaşmasının haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sarıtoprak, “29 yıl önce bu vakfı kurduk ve kendimizi adadık. İdealist, ülkesi için çalışan insanları bir araya getiriyoruz. Herkesin bu ülkeye, Atatürk’e, Cumhuriyete borcu var. Bu borcu hep beraber ödeyeceğiz” sözlerini aktardı.

Vakfın amacının ülkeye hizmet etmek olduğunu vurgulayan Başkan, kapsayıcı bir şekilde tüm vatandaşların yararına çalıştıklarını söyledi. “Atatürk’e ve ülkemize olan borcumuzu ödüyoruz” diyen Sarıtoprak, “Siyasetle hiç uğraşmadan, dini ve etnik tartışmalara girmeden, herkesle uzlaşı ile vakıf senedimizde ne yazıyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bugünlere ulaşmamızda katkısı olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

G N K Czc1 W I A Ad20Y

Baran: “TÜSİAV bir gurur markasıdır”

ATO Başkanı Gürsel Baran ise konuşmasında Türkiye’yi geliştirmek için ekonomik bir mücadele verdiklerini ifade etti. “Ankara Ticaret Odası’nın en büyük destekçilerinden biri” dediği TÜSİAV’a teşekkürlerini ileten Baran, “1995 yılından bu yana Türk iş dünyasının birleştirici gücü olan Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı, ülkemizin kalkınma ve gelişme sürecinde 29 yıldır kıymetli çalışmalarıyla bir gurur markası oldu.

İş dünyamızın parlayan yıldızı, TÜSİAV’ın 29’uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta sivil toplumun duayeni, kıymetli abim Sayın Veli Sarıtoprak’a ve TÜSİAV ailesine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Büyük Ankara Sanayi Odasä± BaåŸKanä± Seyit Ardä±Ã§Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ise yaptığı konuşmada TÜSİAV’ın sanayicilerin mücadele gücüne ve dayanıklılığına sahip bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek zor günlerde birlik olmanın ve birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından ödül takdimi yapıldı. “100 Yılın Siyasetçisi” ödülü alan Ali Naili Erdem, Gazeteciler Cemiyeti’nde birçok anısı olduğunu söyledi. Basın özgürlüğünün önemine değinen Erdem, “Basının hür olduğu yerde tam bir hürriyet vardır. Hürriyetin olmadığı yerde devlet de millet de korunamaz. Basın mensupları milli iradenin egemenliği üzerinde varlarını yoklarını ortaya koyarak ömürlerini devam ettirmekteler” sözlerini aktardı.

Muhabir: Cemre Polat