Haber Merkezi - Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım günü bazı teğmenlerin yakasına Atatürk fotoğrafı takmaması üzerine çıkan olaylar üzerine açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, olaya karışan öğrenci ve yöneticilerin görevlerinden uzaklaştırıldığını söyledi. 

Şırnak Valiliği, "Silopi'de parmağı koptu, üç hastane, iki il dolaştı" haberlerini yalanladı Şırnak Valiliği, "Silopi'de parmağı koptu, üç hastane, iki il dolaştı" haberlerini yalanladı

İddialara göre Tuzla Piyade Okulu'nda yapılan 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri sırasında bazı teğmenlerin yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmesine itiraz eden öğrenciler tepki göstermiş ve arbede çıkmıştı. Fotoğraf takmayanlardan birisi, şikâyetçi olup darp raporu alması üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın hukuk biriminde idari soruşturma başlatılmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay 10 Kasım'da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve 'toplu iğnem yok onun için takamadım' gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu'nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir" dedi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar