Haber Merkezi - Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Pendikspor maçının ilk yarısındaki hakem Kadir Sağlam'ın kararlarına tepki gösterdi.

Maçın sık sık durdurulmasına tepki gösteren Dündar'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Bir hakem rezaleti izliyoruz. Kadir Sağlam sahaya futbol oynatmak için değil, sık sık oyunu durdurmak ve Fenerbahçeli futbolculara Trabzonspor maçı öncesinde bol sarı kart göstermek için çıkmış!"

Pendikspor da hakeme tepki gösterdi

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında müsabakaya iyi başladıklarını ifade eden Pendikspor'un yardımcı antrenörü Eren Şafak, "Hafta içi çalışmış olduğumuz, bizlere göre gayet iyi bir ilk yarı geçirdik. Ön alan baskıları, duran top çalışmalarında nasıl reaksiyon göstermemiz gerektiğinin karşılığını oyuncularımız ciddi olarak verdi. İkinci yarıda bir takım şeyler ciddi olarak değişti. Devre arasına girerken maalesef tünelde Fenerbahçeli futbolcular hakeme yüklendi. İkinci yarı bu şekilde etkilendi diye düşünüyorum. İkinci yarı başladığında çok fazla geriye çekilmeyi düşünmüyorduk ama hakem arkadaşımız kolay faullerle bizi geriye itti, buna mecbur kaldık.

"Hakem oyunu rakibe verdi"

"Welinton'un pozisyonu özellikle faul verebilirsiniz ama kırmızı kartı gerektiren bir pozisyon olduğunu düşünmüyoruz. Takımızla gurur duyuyoruz, iyi mücadele ettik. Ciddi yatırım yaptık, emeklerin böyle çalınması bizleri üzüyor. Fenerbahçe büyük camia ama bize saygı duyulmasını istiyoruz. Hakem aldı oyunu taktiksel olarak ikinci yarı rakibe verdi. Yenildiğimiz ve emeklerimiz çalındığı için üzgünüz."

Maç 4-1 tamamlandı

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından

Evinde gerçekleşen maçın ilk yarısını 1-0 geride kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıda bulduğu gollerle mücadeleyi 4-1 kazanmayı başardı. Fenerbahçe'nin gollerini 59. dakikada Mert Hakan Yandaş, 87. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi, 90+4'te Ferdi Kadıoğlu  ve 90+9'da İrfan Can Kahveci attı.

Konuk ekip Pendikspor'un tek golünü ise 30. dakikada Halil Akbunar kaydederken, 70. dakikada Welinton, 90+1'de Arnaud Lusamba ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Öte yandan Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez de 90+6'da kırmızı kart gördü.

Maç sonucuyla birlikte Fenerbahçe puanını 76'ya yükseltirken, Pendikspor 26 puanda kaldı

Muhabir: Haber Merkezi