Haber Merkezi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tilek Tekebaev ve beraberindeki heyet ile bakanlıkta görüştü. Bakan Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon 11. Toplantısı dolayısıyla Kırgız mevkidaşını Ankara'da ağırladı. 

Kara yolu taşımacılığında atılacak yeni adımların konuşulduğu görüşmede, Uraloğlu, söz konusu adımların Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinin yanı sıra doğu ile batı arasındaki ticareti de geliştireceğini vurgulayarak, "Orta Koridor daha da güçlenecektir" diye belirtti.  

"Yatırımlar, bölge ülkeleri için de yarar sağlıyor"

Öte yandan, Türkiye'nin demir yolu taşımacılığına da önem verdiğini ve bu alanda da büyük ölçekli yatırımlar yaptığına işaret eden Uraloğlu, yatırımların bölge ülkeleri için de yarar sağladığını kaydetti. 

Bakan Uraloğlu, demir yolu taşımacılığı ile ilgili projeleri desteklerine değinirken, "2017'de işletmeye açtığımız Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ile Orta Koridor üzerinde kesintisiz demir yolu altyapısını oluşturduk" diye belirtti. 

"İki ülke arasındaki ticari ilişkiler hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Osmaniye'de Batı Kavşağı açılışında konuştu: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Osmaniye'de Batı Kavşağı açılışında konuştu:

Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tilek Tekebaev ise lojistiğin, ekonominin önemli bir parçası olduğuna dikkat çekti. Görüşmelerin verimli geçtiğini ekleyen Tekebaev, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Kırgızistan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiler son dönemde hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bunun en güzel örneğini yük taşımacılığının artmasından da görmekteyiz. Kara yolu taşımacılığı alanında iki ülke arasında yapılacak anlaşmalar da bu anlamda çok önemlidir. Alternatif koridorlara bakarak, Türkiye ile işbirliğinin güçlendirmenin peşindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti ve Kırgız Cumhuriyeti arasında taşımacılık alanında işbirliği artırılacaktır."

Editör: Haber Merkezi