Haber Merkezi - Sevda – Cenap And Müzik Vakfı’nın 50. Yılı kutlamaları kapsamında, konser serileri düzenlenmeye devam ediyor. Özel konserler serisinin üçüncüsünde,  Dünyaca ünlü keman virtüözü Roman Kim, Orkestra Akademik Başkent eşliğinde konser gerçekleşecek. 7 Mart Perşembe akşamı saat 20.00’de Başkent Üniversitesi işbirliğinde ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı katkılarıyla gerçekleştirilecek olan konser, Konservatuvar Konser Salonu’nda ücretsiz olarak düzenlenecek.

Kızıl Goncaları dizisinin yayın tarihi belli oldu Kızıl Goncaları dizisinin yayın tarihi belli oldu

Foto 1.

Olağanüstü enerjisi, binlerce kez tıklanarak izlenme rekorları kıran virtüözlük performansları, klasik eserlere yaptığı sıra dışı düzenlemeleriyle dünya sahnelerinde haklı bir şöhrete erişen keman sanatçısı Roman Kim aynı zamanda ustalık sınıfı da gerçekleştirecek. Roman ezber bozan virtüözite ağırlıklı eser seçkisiyle Ankaralı klasik müzikseverlere tam bir müzik ziyafeti sunacak. Yaşayan genç fenomen  Roman Kim’in dehasını sahnede canlı performansını dinleyerek deneyimleme fırsatı sunacak.

Afiş-3

Dinamik yorumları ve yüksek enerjisi ile beğeni kazanan Orkestra Akademik Başkent'i bu konserde ülkemizin genç yeteneklerinden Kerem Tunçer yönetecek. 5 yaşında keman eğitimine başlayan Tunçer 2011-2015 yılları arasında keman çalışmalarının yanı sıra Tolga Yayalar ile kompozisyon çalışmış̧, eserleri Türkiye’nin farklı şehirlerinde festivallerde seslendirilmiştir. 2017 yılında şeflik kariyerine Rengim Gökmen’in Karşıyaka Oda Orkestrası ile düzenlediği şeflik mastserclası ile başlayan Tunçer, katıldığı ilk masterclassta en genç katılımcı olmasına rağmen 33 şefin arasından ilk 14e ardından da ilk 6ya girmiştir. İlk deneyiminden itibaren şefliğe ağırlık veren şef; Karşıyaka Oda Orkestrası, Avrasya Filarmoni Orkestrası ve birçok orkestralarla konser gerçekleştirmiştir.

Editör: Haber Merkezi