Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Nevşehir’de çeşitli temaslarda bulundu. AKP Nevşehir İl Başkanlığı’nda düzenlenen 3 Kademe İlçe Başkanları Toplantısı’nda konuşan Uraloğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerinin yanı sıra Türkiye’de bir fonla ilgili yürütülen sürece dair de açıklama yaptı.
Uraloğlu, konuşmasının başında AK Parti’nin siyasi bir hareketin ötesinde bir misyon taşıdığını savunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 24 yılda çeşitli alanlarda çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
Türkiye’nin dünyadaki konumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, “AK Parti yalnızca siyasi bir hareket değil; milletin iradesini omuzlayan, umudunu, iradesini ve geleceğe dair inancını taşıyan bir gönül seferberliğidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 24 yıldır durmadık, yorulmadık, yolumuzu milletin yolundan ayırmadık. Vesayeti geride bıraktık, eser ürettik, istikrarı koruduk; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi dünyada sözü dinlenen bir ülke haline getirdik. Dünya artık Cumhurbaşkanımızın ne dediğine bakıyor. Türkiye Yüzyılı; tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Ülkemiz küresel bir cazibe merkezi, istikrar adası ve güven adresi haline gelmiştir. Bugünler aynı zamanda tarihimizin en kritik eşiklerinden birini yaşadığımız dönemler. Terörsüz Türkiye hedefi artık bir hayal değil; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliğiyle somut bir gerçeğe dönüşmüştür” dedi.
Uraloğlu’ndan “Terörsüz Türkiye” mesajı
Uraloğlu, terörle mücadele konusunda da değerlendirmelerde bulunarak Türkiye’nin yanı sıra bölge genelinde de terörsüz bir ortam oluşturulması yönünde ilerleme kaydedildiğini söyledi.
Bakan Uraloğlu, “Terörün her türlüsünü, her örgütünü, her uzantısını bu milletin bağrından söküp atma kararlılığındayız. Söküp attık da çok şükür. Sadece ülkemizde değil, bütün bölgemizde de terörsüz bir bölge noktasında çok ciddi aşamalar kaydettiğimizi söylemek isterim. Türkiye; birlik ve beraberliğiyle, iradesiyle, inancıyla bu mücadeleyi zaferle sonuçlandıracaktır. Terörsüz bir Türkiye; daha güçlü bir ekonomi, daha refah dolu bir toplum, daha güvenli bir gelecek demektir. Ve bu tarihi eşikte dururken, millete hizmet yolunda bir an bile durmuyoruz, tereddüt etmiyoruz. Çünkü biz eser ve hizmet siyasetinin partisiyiz” ifadelerini kullandı.
Ulaşım yatırımlarına ilişkin rakamları paylaştı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın son 24 yılda gerçekleştirdiği yatırımlara da değinen Uraloğlu, ulaşım altyapısının ekonomik faaliyetler açısından önemine dikkat çekti.
Uraloğlu, bu dönemde ulaşım ve haberleşme altyapısına 355 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirterek, 2002 yılında 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol ağının bugün 30 bin kilometrenin üzerine çıktığını söyledi.
Bölünmüş yollarla birbirine bağlı il sayısının 6’dan 77’ye yükseldiğini belirten Uraloğlu, otoyol uzunluğunun 3 bin 800 kilometreye ulaştığını aktardı. Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya Otoyollarındaki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Uraloğlu, demir yolu ağının da yaklaşık 14 bin kilometreye çıkarıldığını kaydetti.
Türkiye’de 2 bin 251 kilometrelik hızlı tren hattının hizmete alındığını söyleyen Uraloğlu, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın bir istasyonla Nevşehir’e hizmet vermesi konusunda değerlendirme yapılacağını belirtti.
Uraloğlu ayrıca Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın 9 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılacağını açıkladı.
Fon süreci Bakanlar Kurulu’nda 3 saat görüşüldü
Toplantıda fon krizine ilişkin de konuşan Uraloğlu, konuya ilişkin sürecin Bakanlar Kurulu’nda kapsamlı biçimde ele alındığını söyledi.
Uraloğlu, “Türkiye’de bir fonla ilgili yapılmış olan spekülasyonlar ve başlatılmış olan bir süreç var. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda bu konu 3 saat tartışıldı. Yol haritası ile ilgili istişareler yapıldı. Ertesi gün Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir toplantı yapıldı. Belli kararlar alındı. Burada suçluyu koruyacağımıza dair kimsenin beklentisi olmasın. Kime ne dokunuyorsa, Cumhurbaşkanımız radikal bir şekilde kararını verdi. Ucu kime dokunuyorsa gereği yapılacak. Bir taraftan mağdurlar korunurken, diğer taraftan da 86 milyonun kaynaklar oraya aktarılmayacak. Oradaki riski de sorumluluğu da bilmesi gerekenler bu anlamda da üzerlerine düşenleri yapacaklardır. Suçluyu koruma noktasında, belli belediyelerdeki yapılan usulsüzlükler noktasında asla olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Ekonomimizi genel anlamda sarsacak bir boyutta asla olmadığını özellikle söylemek isterim. Cevdet Yılmaz başkanlığında kurulan komisyon, kamuoyunu da bilgilendirmeye devam edecek” dedi.




