Haber Merkezi - CHP'nin tarihi seçim başarısı, İstanbul'un ilçelerinde de hissedildi. Uzun süre AKP'de olan ilçelerde CHP'nin kazandığı görüldü. Bu ilçeler arasında AKP'nin kalesi olarak adlandırılan Üsküdar oldu.

CHP’nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş, AKP'li Hilmi Türkmen'e 23 bin oyla geçti. Sabaha karşı Üsküdar’da toplanan yurttaşlara seslenen Dedetaş, açık ara seçimi kazandıklarını söyleyerek, “Burada kazandık derken biz kazandık ayrı ama Üsküdar kazandı, hepimiz kazandık. Bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Üsküdar'a emek vermiş öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

CHP’nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş, yüzde 49.92, rakibi AKP'li Hilmi Türkmen ise yüzde 42.38 oranında oy aldı. 

Dedetaş: "Beni en çok kaygılandıran insanların emeğini boşa düşürmekti"

Seçim sonuçlarının kesinlik kazanması sonrasında Üsküdar’da sabaha karşı toplanan yurttaşlara seslenen Dedetaş, “Şu anda veriler girildi. Açık ara aldık. O yüzden kesin diyebiliyoruz rahatlıkla konuşabiliyoruz. Başkanlarımın da ifade ettiği gibi kazandık. Burada kazandık derken biz kazandık ayrı ama Üsküdar kazandı, hepimiz kazandık. Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Üsküdar'a emek vermiş herkese öncelikle çok teşekkür ediyorum. Burada herkesin emeği var. Beni bu süreçte en çok kaygılandıran şey itiraf ediyorum burada insanların emeğini boşa düşürmekti. Ondan çok ürküyordum. Kendi adıma değil ama bu kadar insanın gönül verdiği, emek verdiği bir yerde o beni kaygılandırıyordu. O yüzden sizler adına da kendi adıma da çok mutluyum. Herkesin emeğine sağlık. Şu an hala sandıkta olanlar, seçim kurulunda olanlar, gece boyunca da emek verecek arkadaşlarımız var. Emek veren herkese şimdiden buradan teşekkür etmek istiyorum ben de. Bundan sonraki süreçte de emek verecek herkese çok teşekkürler" dedi.

Sinem Dedetaş kimdir?

Sinem Dedetaş, 2019'dan önce Haliç Tersanesi'nin AVM yapılmasına karşı çıktığı için AKP'li İBB yönetimi tarafından tesise girişi yasaklanan bir gemi mühendisiydi. 2019'da Ekrem İmamoğlu tarafından Haliç Tersanesi'nin bağlı olduğu Şehir Hatları'na Genel Müdür olarak atandı, giremediği tersanenin amiri oldu.

Şırnak'ta gösteri ve yürüyüş 5 gün süreyle yasaklandı Şırnak'ta gösteri ve yürüyüş 5 gün süreyle yasaklandı

Atıl bir vaziyette duran tarihi Haliç Tersanesi’ni faaliyete geçirerek dünyanın yaşayan ve üreten en eski tersanesi konumuna kavuşturdu. Haliç Tersanesi'nin cirosunu 1 milyon TL'den 130 milyon TL'ye çıkardı. 2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçildi.

Muhabir: Haber Merkezi