İstanbul Valisi Davut Gül, selden etkilenen Sarıyer ilçesine bağlı Ayazağa’da yürütülen arama kurtarma,temizlik, hasar tespit ve yıkım çalışmalarını takip etti. Bölgede esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen Gül, selinardından yürütülen çalışmaların kısa vadeli bölümünün pazartesi gününe kadar tamamlanacağını belirtti.

İstanbul Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Vali Davut Gül, gün boyuncaAyazağa’da devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Gül, yurttaşlarla görüşerek Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan’ın geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Gül’den 'Ayazağa' Açıklaması: Sel Sonrası Çalışmalar Yarına Kadar Tamamlanacak4

Ayazağa’da sel sonrası temizlik çalışmaları sürüyor

Selden etkilenen bölgede su ve çamur temizliği, cadde ve sokakların yeniden kullanılabilir hale getirilmesi,hasar tespiti ve yıkım çalışmaları yürütülüyor.

Çalışmaların kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlandığını belirten Gül, ilk aşamada günlük yaşamın normaledöndürülmesinin ve selden etkilenen yurttaşların zararlarının belirlenmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Davut Gül: Kısa vadeli çalışmalar pazartesiye kadar tamamlanacak

Bölgedeki çalışmalara ilişkin açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, yetkililerin süreci takip ettiğinibelirterek şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu takip etti. Bakanlarımız geldiler. Burada kısa, orta ve uzun vadedeyapılacak işler var. Kısa vadede yapılacak işleri Pazartesi’ye kadar tamamlayacağız.”

Gül, ilk aşamadaki çalışmalar kapsamında suyun ve caddelerin temizleneceğini, zarar ve ziyanların tespitedileceğini ve ödemelerin pazartesi günü yurttaşların hesaplarına yatırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Vali Gül’den 'Ayazağa' Açıklaması: Sel Sonrası Çalışmalar Yarına Kadar Tamamlanacak3

Selden etkilenen alanlarda dere ıslahı yapılacak

Orta vadeli çalışmalar hakkında da bilgi veren Gül, sorunlu alanlarda gerekli müdahalelerin yapılacağınıve yıkım çalışmalarının ardından dere ıslahına başlanmasının planlandığını belirtti.

Gül, bölgede benzer sorunların önüne geçilmesi amacıyla orta ve uzun vadeli çalışmaların da hızlıbiçimde yürütülmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Vali Gül’den 'Ayazağa' Açıklaması: Sel Sonrası Çalışmalar Yarına Kadar Tamamlanacak1

“Herkes evine gidene kadar burada olacağız”

Selden etkilenen yurttaşların yaşamlarının normale dönmesinin öncelikli hedef olduğunu belirten Gül,çalışmalar tamamlanana kadar bölgede bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Trump'tan İran açıklaması: "Orada biraz daha uzun kalabiliriz"
Trump'tan İran açıklaması: "Orada biraz daha uzun kalabiliriz"
İçeriği Görüntüle

Gül, açıklamasında, “Hayat normalleşene kadar, herkes evine gidene kadar biz burada sizlerle birlikteolacağız” ifadelerini kullandı.

Gül'ün ifadelerinin tamamı şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu takip etti. Bakanlarımız geldiler. Burada kısa, orta ve uzun vadede yapılacak işler var. Kısa vadede yapılacak işleri Pazartesi’ye kadar tamamlayacağız. Bu nedir? Suların temizlenmesi, caddelerin temizlenmesi, zarar ve ziyanların tespit edilip Pazartesi günü hesaplarınıza yatırılması, hayatın normalleşmesi. Orta vadede olabildiğince hızlı aksiyon alarak problemli alanları yıkarak dere ıslahının başlamasını istiyoruz. Hayat normalleşene kadar, herkes evine gidene kadar biz burada sizlerle birlikte olacağız.”

Kaynak: Haber merkezi