Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, oyunu Abdulkadir Eriş İlkokulu’nda kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Ağbaba, "Malatya bizim sevdamız, burada doğdum burada öleceğim. Bir makam ya da mevki için gelmiyorum. Malatyalıların taşımış olduğu o büyük yüke omuz vermeye geliyorum. O büyük sorumluluklarına ortak olmaya geliyorum" dedi.

Malatya'ya tekrar geçmiş olsun dileyen Ağbaba, şöyle konuştu:

"Malatya’nın çığlığını, isyanını ve ne yaşadığını Türkiye’ye duyurmaya, göstermeye çalıştık. Bunu yaptık ki yukarıdakiler görsün ve Malatya’ya hak ettiği kadar yatırım yapılsın ama Türkiye duydu, birileri hala duymadı. KOSGEB yardımları, TOKİ konutları ve çarşı merkezine baktığınızda aynı. Bir davet üzerine geldim ben. Malatyalılar, belediye başkanı olarak Veli Ağbaba’yı görmek istediklerini söylediler. Eğer Malatyalılar görev verirse başarıyla yapacağıma inanıyorum. Malatya için hayırlısı olsun. Umarım Malatya kısa sürede yaşadığı yalnızlık ve travmadan kurtulur. Malatya’da sadece binalar yıkılmadı umutlar, motivasyon ve moraller yıkıldı. İnsanlar maalesef geleceğe umutla bakamıyor. Biz, insanların gözündeki umudu ve ışığı görüp, bu yola çıktık. Bir makam ya da mevki için gelmiyorum. Malatyalıların taşımış olduğu o büyük yüke omuz vermeye geliyorum. O büyük sorumluluklarına ortak olmaya geliyorum. Bu duygularla bakıyorum. Gece gündüz çalışacağız. Malatya’nın ne ihtiyacı varsa onu yapmaya gayret göstereceğiz."

Bakan Işıkhan, "G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"nda konuştu: Bakan Işıkhan, "G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"nda konuştu:

"Malatyalılar depremi unutmasın"

Öte yandan, göreve geldiklerinde ilk yapacakları çalışmanın umutları yeniden yeşertmek olacağını kaydeden Ağbaba, sonuç ne olursa olsun Malatya'da yaşayan insanların deprem ile karşı karşıya kaldıklarını unutmaması gerektiğini belirtti. 14 Mayıs seçimlerinde deprem yaşanmamış gibi davul zurna çalındığını ifade eden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ben böyle bir şey istemiyorum. Malatyalılara yakıştıramam. Bir kutlama ya da konvoy istemiyoruz. Kutlama yapılacaksa birkaç gün içinde Malatyalılarla belediye önünde yaparız. Buradan Malatyalılara bir çağrı yapıyorum; lütfen sakin olun, bir deprem yaşadığımızı unutmayın. Seçimin sonucu ne olursa olsun hep beraber bu sonuca saygı göstereceğiz. Olgun davranacağız, bir acı yaşadığımızı unutmayacağız. Evlerimiz ve iş yerlerimizin yıkıldığını unutmayacağız. Bazı arkadaşların yönlendirmesiyle Malatya 14 Mayıs’ta maalesef kötü bir sınav verdi. Tabii ki coşku ve heyecan duyacaklar ama lütfen sakin olsunlar."

Editör: Haber Merkezi