Haber Merkezi - Dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden bir tanesi olan Venedik BienaliUluslararası Sanat Sergisi, 60. yılında önizleme günlerinin ardından 20 Nisan Cumartesi günü kapılarını açmaya hazırlanıyor. Venedik Bienali’nin ana sergi mekânlarından Arsenale'de yer alan Türkiye Pavyonu’nun açılışı, 18 Nisan Perşembe günü T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleşti.

Venedik Bienali24 Turkiye Pavyonu Sergi C R Mphotostudio 20240413 1

24 Kasım 2024’e kadar gezilebilecek Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa’nın mekâna özel yeni yerleştirmesi Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli’ne evsahipliği yapıyor. 50 yıldır güncel sosyopolitik ve kültürel meseleleri odağına alan Karamustafa, dünyanın farklı coğrafyalarındaki yıkıcı savaşlar, depremler ve çevre felaketleri karşısında, içinde bulunduğumuz suskunluk ve çözümsüzlük hâlinin insanlarda yarattığı boşluk, oyukluk ve kırıklık hissini bir enstalasyonla mekâna taşıyor.

Ruang Yanardağı 3 kez patladı: 12 bin ada sakini tahliye edildi Ruang Yanardağı 3 kez patladı: 12 bin ada sakini tahliye edildi

Ven24 Turkiye Pavyonu Fatih Yilmaz 20240416 1

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın evsahipliğinde yapılan açılışa T.C. Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, T.C. Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Haluk Söner, T.C. Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem ve T.C. Venedik Fahri Başkonsolosu Filippo Olivetti katıldı.

Editör: Haber Merkezi