Galatasaray’ın eski yıldızı Wilfried Zaha, uzun bir aradan sonra sessizliğini bozarak sosyal medya hesabı üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hakkındaki eleştirilere sert tepki gösteren Zaha, kulüp ve taraftarlar hakkında olumsuz bir şey söylemediği halde kendisi hakkında nefret kampanyasını düzenlendiğini iddia etti.
Zaha, "Sosyal medyadan nefret ediyorum ama aynı zamanda seviyorum çünkü Rio Ferdinand'ın dediği gibi, size sesinizi duyurma fırsatı veriyor. Bir gün Galatasaray'daki zamanım hakkında konuşacağım çünkü bu iğrenç hikayenin benim adıma yapılması doğru değil" ifadelerini kullandı.
Tecrübeli oyuncu, Galatasaray'daki dönemine ilişkin konuşacağını belirtirken yaşadıklarının adil olmadığını söyledi. Zaha, yapacağı yeni açıklamayı ise yakın bir zamanda yapacağının altını çizdi.

"Bu iğrenç hikayenin benim adıma yapılması doğru değil"
İşte Zaha'nın açıklaması:
"Bir gün Galatasaray'daki dönemimle ilgili konuşacağım; sadece adım üzerinden yürütülen bu iğrenç anlatı yüzünden. Bu yapılan adil değil.
Galatasaray’dan ayrıldığım günden bu yana ne kulüp hakkında ne de taraftarlar hakkında kötü bir şey söyledim. Ama taraftarların yarısı, ben nereye gidersem gideyim, bu Zaha nefret kampanyasına devam ediyor. Gerçekten inanılmaz.
Bazıları beni sever, bazıları nefret eder. Ama kimse benim kötü bir insan olduğumu söyleyemez. Galatasaray'daki zamanımla ilgili bir gün konuşacağım ve bu düşündüğünüzden daha yakın bir zamanda olabilir."

2023/2024 sezonunda Crystal Palace’tan büyük beklentilerle transfer edilen golcü yıldız Galatasaray formasıyla 43 maçta 10 gol 5 asistlik performans sergilemişti. Sezon içinde mutsuz olduğu söylentileri çıkan yıldız sezon sonunda Lyon’a kiralanmış, dönüşünde ise MLS ekiplerinden Charlotte FC’ye kiralanmıştı. Bonservisi Galatasaray’da olan Zaha’nın Charlotte FC ile 2026 Haziran ayına kadar kiralık sözleşmesi bulunuyor.



