Azerbaycan'daki Türk öğrenciler, "İki Kahraman, Bir Turnuva" futbol turnuvasında mücadele etti Azerbaycan'daki Türk öğrenciler, "İki Kahraman, Bir Turnuva" futbol turnuvasında mücadele etti

Haber Merkezi - Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformunun, ABD'nin terör veya yaptırım listesinde yer alan gruplara ve kişilere ücret karşılığında 'mavi tik'" verdiği iddia edildi. 

BBC'de yer alan bir habere göre, The Tech Transparency Project (TTP) tarafından hazırlanan raporda, sosyal medya platformunun abonelik çerçevesinde verdiği 'mavi tik' olarak bilinen onay rozetlerine sahip grup ve kişilerin bilgisi yer alıyor. 

X platformu, aylık 8 dolar ücret karşılığında mavi tik alan hesaplara daha uzun gönderi imkanı veriyor ve çeşitli avantajlardan yararlanmasına olanak sağlıyor. 

Söz konusu raporda ise ABD'nin terör ve yaptırım listesinde bulunan Lübnan'daki Hizbullah Hareketi üyelerine ve çeşitli gruplara bağlı hesapların mavi tik aldığı tespit edildi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a ait olduğu ifade edilen mavi tik rozetli hesaba dikkat çekilen raporda, "Onaylı hesaplar için kullanıcıların resmi bir kimlik belgesi ve bir öz çekim fotoğraf ibraz etmesi şartı koşuyor ancak Nasrallah'ın bunu yapıp yapmadığı belli değil" diye kaydedildi. 

Ayrıca, raporda, ABD ve İngiltere'nin yaptırım listesinde yer alan Yemen'deki İran yanlısı Husilere ait olduğu belirtilen ve 23 bini aşkın takipçisi olan bir hesabın mavi tik rozetinin olduğu da aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi