Sivas'ın "doğal akvaryumu" ve "Hafik jips karstik alanı" jeolojik miras listesine girdi Sivas'ın "doğal akvaryumu" ve "Hafik jips karstik alanı" jeolojik miras listesine girdi
YOZGAT (AA) – Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) öğrenim gören uluslararası öğrenciler için Türkçe şiir okuma yarışması düzenlendi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen final yarışmasında 10 öğrenci, önemli isimler olan Yahya Kemal Beyatlı, Cahit Sıtkı Tarancı, Yavuz Bülent Bakiler, Arif Nihat Asya, Nazım Hikmet Ran ve Orhan Veli Kanık'ın şiirlerini okumaya çalıştı. Türk şiirinin şairleri. harcandı. Yarışma sonunda Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Vatan İstiyorum" şiirini okuyan Faslı öğrenci Siham Benzaouia birinci, Ouahbi Ballahi üçüncü, Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Vatan İstiyorum" şiirini okuyan Nijeryalı Toa Denny üçüncü oldu. söyle", ikinci oldu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversitenin misyon ve vizyonlarından birisinin de uluslararası düzeyde kendisini görünür kılmak olduğunu söyledi.

Üniversitede 1750 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Karadağ, "Bu öğrencilerimiz üniversitenin uluslararası anlamda görünürlüğünü ön plana çıkartıyor. Bu öğrencilerimiz aynı zamanda ülkemizin kültür elçisi görevi görüyor." dedi.

Dereceye giren öğrencilerden Siham Benzaouia, birinci olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Türkçeyi çok seviyorum, şiir okumak çok güzel bir duygu." dedi.



Tarih : 2023-04-12 12:14:07

Editör: TE Bilisim