Haber Merkezi -  Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 24 Mart 2020'de seçilmesinden itibaren 4 yıllık görev süresi doldu. Akarca'nın görev süresinin dolmasıyla Yargıtay Başkanlığı seçimi 25 Mart'ta başladı.

Mehmet Akarca'nın görev süresinin sona ermesi dolayısıyla 25 Mart'ta başlayan ve 4 gündür sonuçlanamayan Yargıtay Başkanlığı seçiminin 4. günü yapılan onuncu turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Dokuzuncu ve onuncu turlar en çok oy alan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez arasında gerçekleşti. Seçimlerin dün yapılan iki turunda da sandıktan geçersiz oyların yüksek çıkması dikkat çekti.

Özgür Özel: "Kardeşim Barış Özel, Adalet yürüyüşünden beri işsizdir" Özgür Özel: "Kardeşim Barış Özel, Adalet yürüyüşünden beri işsizdir"

Yüksek Mahkemenin yeni başkanını seçmek üzere Yargıtay üyeleri 11'inci tur oylaması için yerel seçimlerin ertesi günü 1 Nisan'da yeniden sandık başına gidecek. Bir tur olarak yapılacak seçimde oy verme işlemi saat 08.00'de başlayacak.

Seçim 1 Nisan Pazartesi günü sonuçlanmazsa 2 Nisan’da iki tur ve 3 Nisan’da iki tur olarak gerçekleştirilecek. Adaylar daha sonra duyurulacak.

Editör: Haber Merkezi