ANKARA (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Netanyahu adlı azılı katil soykırım suçlusudur. İsrail'in devlet terörüne gözcülük ve sözcülük yapanlar da aynı şekilde soykırım suçlusudur." dedi.

Kılıç, partisinin genel merkezinde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Manisa'da otomobil 3 araca çarptı, 10 kişi yaralandı Manisa'da otomobil 3 araca çarptı, 10 kişi yaralandı

Uluslararası Adalet Divanının, Refah operasyonunun durdurulmasına ilişkin kararına rağmen İsrail'in sivilleri bombaladığını belirten Kılıç, İsrail'in Refah'taki sivillere yönelik "canavarca hisle yapılan" saldırılarının uluslararası hukuk açısından soykırım olduğunu söyledi.

İşlenen cinayetlerin insanlık suçu olduğunu vurgulayan Kılıç, "Netanyahu adlı azılı katil soykırım suçlusudur. İsrail'in devlet terörüne gözcülük ve sözcülük yapanlar da aynı şekilde soykırım suçlusudur." diye konuştu.

- "İsrail'in hukuk tanımazlığı uluslararası kuruluşları da anlamsızlaştırıyor"

İsrail'in sivillere yönelik hava saldırıları sonrası tanklarla kara harekatı başlattığı bilgileri geldiğini belirten Kılıç, siyonist rejimin hukuk tanımazlığını durdurmanın sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın görevi olduğunu vurguladı.

İsrail'in bu hukuk tanımazlığının uluslararası kuruluşları da anlamsızlaştırdığına dikkati çeken Kılıç, İsrail'in "devlet terörü" karşısında bütün etkisizliği ve tepkisizliği nedeniyle Birleşmiş Milletlerin "anlamını ve ağırlığını kaybettiğini" ifade etti.

Aynı nedenle İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi gibi birliklerin de "anlamını kaybettiği" değerlendirmesinde bulunan Kılıç, bu şekilde Uluslararası Adalet Divanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi gibi küresel vicdana tercüme olması gereken kurumların da kısa bir süre içerisinde anlamını kaybedeceği görüşünü dile getirdi.

Bu şartlar içerisinde bazı ülkelerin Filistin'i devlet olarak tanıma kararını "fevkalade önemli ve değerli" bulduklarını ifade eden Kılıç, "İspanya İrlanda ve Norveç hükümetlerini, siyonist İsrail'in bütün diplomatik baskılarına rağmen Filistin'i devlet olarak tanıma, özgür ve bağımsız Filistin'i uluslararası camia nezdinde kabul eden devletler olma onurundan dolayı bir kere daha kutluyor ve tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Akan kan ve gözyaşının bağımsız Filistin'in ve özgür Kudüs'ün tam bağımsızlık yolunu açtığını belirten Kılıç, "Öyle ki siyonist katil Netanyahu'nun kendi vatandaşları ve dindaşları tarafından da lanetle anılacağı günler yaklaşmaktadır." dedi.

- "Türkiye, kuduz riski taşıyan ülkeler arasında süratle yükseliyor"

MYK toplantısında sahipsiz hayvan meselesinin de ele alındığını bildiren Kılıç, bu konuyla ilgili toplumsal kesimlerde oluşan duyarlılığı takdirle takip ettiklerini söyledi.

Tam sayısı bilinmemekle birlikte Türkiye'de tahmini 4 ila 10 milyon arasında sahipsiz hayvan bulunduğunu aktaran Kılıç, "sokaktaki sahipsiz hayvanlar nedeniyle Türkiye'nin kuduz riski taşıyan ülkeler arasında süratle yükseldiğini" ifade etti.

Kılıç, "Kuduz riski taşıyan ve saldırgan köpeklerle ilgili uyutma dahil yapılması gerekenler bellidir. Diğerleriyle ilgili de yapılması gereken neyse devlet ve belediyeler marifetiyle yapılmalıdır, yapılacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Gelişmiş ülkelerin hiçbirinde kent merkezlerinde "sahipsiz köpek çeteleri" görmenin mümkün olmadığını anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu sorunun çözümüne 5 yıl önce engel olanlar 5 yıl sonra çözümü tamamen imkansız bir sorunla karşı karşıya kalmamızı arzulayanlardır. Bu mesele partiler üstü bir meseledir. Başı boş sokak hayvanlarıyla ilgili bugün atılması gereken adımlar atılmazsa 5 yıl sonra istesek de adım atma imkanı kalmayacaktır."

Kılıç, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soru üzerine, "Sivillerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi zemininde yeni bir anayasa, baştan bir anayasa yapma imkanı doğacaksa Yeniden Refah Partisi olarak biz bu oyunda varız. Bu anayasanın yazımında da yapımında da olmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa