Haber Merkezi - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde çalışan öğretim elemanlarının maaşlarının brüt değil net miktar üzerinden ödenmesine karar verdi.

YÖK'ün aldığı karara göre vakıf üniversiteleri, öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecek.

YÖK, vakıf yükseköğretim kurumlarına gönderdiği yazıyla, öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyeceklerine ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararının uygulanması gerektiği hatırlatıldı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti

Brüt değil net maaş esas alınacak

YÖK, vakıf üniversiteleri için, 'Devlet üniversitelerinde ödenen emsal ücretin net veya brüt miktarından birisini esas alabileceklerine' yönelik kararı iptal etti.

Böylece, vakıf üniversiteleri öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecek ve brüt değil, net miktar üzerinden ödeme yapacak. Bu karara rağmen öğretim elamanlarına düşük ücret verilmesi durumunda vakıf üniversiteleri hem adli hem de YÖK nezdinde müeyyidelere maruz kalacak.

Muhabir: Haber Merkezi