Haber Merkezi - Yunanistan Başbakanı Kiryakos MiçotakisHindistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya geldi. 

Söz konusu görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Miçotakis, ülkesinin Hindistan ile göç konusunda yeni bir anlaşma yapma hazırlığında olduğunu bildirdi. 

Bu anlaşmanın bir yandan insan kaçakçılığı ile mücadele ederken, diğer yandan genç Hindistanlılara Yunanistan'da çalışma imkanı tanıyacağını aktaran Miçotakis, iki ülkenin; güvenlik, savunma, yatırım, ticaret, bilim, teknoloji, eğitim, kültür, turizm ve tarım gibi alanlarda iş birliğini artırmaya çalıştığını kaydetti. 

Modi: İki ülkenin arasındaki ticaret hacmini 2030'a kadar iki katına çıkaracağız

Bununla birlikte, Başbakan Modi, Miçotakis'in Hindistan'ı 16 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk Yunanistan Başbakanı olduğunu anımsattı. 

Yunanistan ve Hindistan'ın aralarındaki ticaret hacmini 2030'a kadar iki katına çıkarma kararı aldığını vurgulayan Modi, görüşmelerinde iki ülke arasında, farklı alanlardaki iş birliğinin güçlendirilmesini ele aldıklarını da ekledi. 

Kamala Harris: Gazze'deki vahim duruma sessiz kalmayacağım Kamala Harris: Gazze'deki vahim duruma sessiz kalmayacağım

Başbakan Modi, iki ülkenin savunma ve güvenlik alanlarında iş birliğini artırma niyetinde olduğuna değinerek, iki ülke heyetlerinden oluşan çalışma grubunun savunma, siber güvenlik, terörizmle mücadele ve deniz güvenliği alanlarında çalışacağını belirtti. 

Editör: Haber Merkezi