İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas'ı kabul etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yapılması gereken çalışmalar ele alındığı ziyarette, Konstas, “Daha çok Yunan turist İzmir’i ziyaret etmeli” dedi. Başkan Cemil Tugay ise gelecek dönemde Türk-Yunan ilişkilerinin iyileşmesi, yakın dostlukların oluşması için çabalayacaklarını belirtti. 

“Bugüne kadar aslında ilişkilerimizin, dostluklarımızın, ortak projelerimizin daha ileri düzeydes olması gerekiyordu" diyen Tugay, "Çok daha gelişmiş bir dostluğumuz olmalıydı. Burada aşmamız, yıkmamız gereken bir duvar var. Bu engeli olabildiğince küçültmek istiyorum. Kültürel ve coğrafi olarak çok yakınız. Yunanistan ile Ege Denizi'nin temizliği, ekosistemin korunması için birlikte çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Konstas: Daha çok turist gelmeli

İzmir ve Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerine dikkat  Alexandros Konstas ise şöyle konuştu: 

DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan'dan, Selahattin Demirtaş’a ziyaret DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan'dan, Selahattin Demirtaş’a ziyaret

“Önünüzde uzun bir çalışma dönemi olacak. Birlikte güzel çalışmalar yapabiliriz. Önerilerinize açığım. Kültürel alanda çok fazla iş birliği fırsatı var. İzmir'i çok seviyorum. Hem İzmir'e hem de bütün Türkiye kıyılarına Yunan turistin gelmesi çok önemli. İzmir tarihi ve kültürel açısından önemli olanaklar sunuyor. O nedenle daha çok turist ziyaret etmeli.”

Editör: Esin Özdemir