Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik hava saldırılarının sürdüğünü belirterek, Kriviy Rig ve Kramatorsk kentlerindeki bazı hastanelerin hedef alındığını duyurdu.
Zelenskiy, Ukrayna'nın hava savunmasını değerlendirdi
Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı paylaşımda Ukrayna ordusu ve güvenlik güçlerinin temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdiğini aktardı.
Toplantıda komutanlardan ülkenin hava savunma kapasitesini güçlendirmeye yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirten Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda cephede yaşanan son gelişmelerin de ele alındığını kaydetti.
Kriviy Rig ve Kramatorsk'taki hastaneler hedef alındı
Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik hava saldırılarına devam ettiğini belirterek, "Rusya bugün, Kramatorsk ve Kriviy Rig'de birkaç hastaneye saldırı düzenledi" diye konuştu.
Saldırılarda 1 kişi öldü, 21 kişi yaralandı
Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi (DSNS) tarafından yapılan yazılı açıklamada da Rus ordusunun ülkenin farklı bölgelerine gerçekleştirdiği hava saldırılarının sonuçlarına ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, saldırılar nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 21 kişinin yaralandığı öğrenildi.




