Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın çeşitli bölgelerinde bulunan savunma ve petrol tesislerinin hedef alındığı saldırılar gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Zelenskiy, iki savunma tesisinin hedef alındığını açıkladı
Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın farklı bölgelerindeki çeşitli tesislere yönelik saldırılar düzenlendiğini belirtti.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik hava saldırılarına karşılık vermeye devam ettiklerini ifade eden Zelenskiy, gece saatlerinde Tula ve Voronej bölgelerinde bulunan iki savunma tesisinin hedef alındığını aktardı.
Krasnodar'daki petrol tesisleri de hedefler arasında yer aldı
Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) Rusya'nın Krasnodar bölgesindeki bazı petrol rafinerilerine yönelik saldırı gerçekleştirdiğini de duyurdu.
Zelenskiy ayrıca Kaluga ve Oryol bölgelerinde, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik İHA saldırılarında kullandığını belirttiği tesislerin hedef alındığını bildirdi. Bryansk bölgesinde ise Rus birliklerine yönelik operasyonlar gerçekleştirildiğini belirten Zelenskiy, Karadeniz'de de bir hedefin vurulduğunu kaydetti.
Zelenskiy saldırılara ilişkin görüntü paylaştı
Zelenskiy, Rusya'daki hedeflere yönelik gerçekleştirildiği belirtilen saldırılara ilişkin görüntüleri de sosyal medya hesabından yayımladı.





