Haber Merkezi - Ziraat Bankası, ihracat yapan firmalara için "İhracata Tam Destek Kredi Paketi" uygulamasını başlattığını bildirdi. 

Bununla birlikte, Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile banka arasında imzalanan protokolle, Türkiye ekonomisinin temel dinamiklerinden olan ihracatçı firmalara yönelik yeni bir kredi paketi devreye alındığı kaydedildi. 

Söz konusu firmaların 5 milyon dolar veya 150 milyon liraya kadar uygun maliyetli ihracat kredisinden yararlanabileceği belirtilen açıklamada, birlik üyesi firmaların, tercihleri doğrultusunda rotatif veya taksitli kredi seçeneklerinden birini tercih edebilecekleri de ifade edildi. 

"Ziraat Bankası olarak bundan sonra da ihracatçılarımıza destek vermeyi sürdüreceğiz"

Ermaden, 86. yaşını kutluyor Ermaden, 86. yaşını kutluyor

Protokole ilişkin görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, TİM ile imzalanan protokol ile birlikte ülkemizin en temel dinamiklerinden biri olan ihracatçılarına kesintisiz destek vermeyi sürdürdüklerini vurguladı. 

Bankanın Genel Müdürü Çakar, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Bilindiği üzere 28 Ağustos 2023 tarihinde aralarında Bankamızın da yer aldığı 'Vade(Siz) İhracat Kredi Paketi' protokolü ile sadece Ziraat Bankası olarak 4 binden fazla ihracatçı firmamıza 1 milyar doların üzerinde finansman desteği sağladık. Bugün de ihracatçılarımızın finansman ihtiyaçlarını karşılayabileceği 'İhracata Tam Destek Kredi Paketimizi' hayata geçiriyoruz. Bu kredi paketimiz ile ihracatçılarımızın dünya ile rekabetini kolaylaştırmakla beraber, ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ziraat Bankası olarak bundan sonra da ihracatçılarımıza destek vermeye devam edeceğiz."

TİM Başkanı Gültepe: Ürettiğimize değer katmak zorundayız

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefi ile başladıklarını belirtti. 2028 yılında 375 milyar dolarlık mal ve 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı öngördüklerini söyleyen Gültepe, "Bütün bu hedeflerimize ulaşabilmemiz için daha çok üretmek, yüksek teknolojiyle, tasarımla ve inovasyonla ürettiğimize değer katmak zorundayız. Bütün bu çalışmalar için firmalarımızın uygun koşullarda finansmana erişebilmeleri hayati önem taşıyor" cümlelerine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi