Ve nihayet kurtulduk şu 2015 yılından. İnsanoğlunun başına gelen bin bir felâketin müsebbibi bir yıldı. 2015 gerek ülkem ve gerekse dünyada meydana gelen doğal afetlerin yanı sıra insanoğlunun insanlara yaptıkları inanılmaz mezalimler toplumların moralini bozmakla kalmadı, milyar dolarlar bir hiç uğruna yok olup gitti. 2015 yılında güzelim yurdum terör olayları yüzünden gencecik evlatlarını kaybederken, yine terörün sebep olduğu maddi ve manevi zararlar nerede ise milyar dolarlara ulaştı. 2015’in ilk günlerinde İstanbul’da turizm şube karakoluna yapılan intihar saldırısı ise bu mega kent 2015’te ilk kez anarşi ile karşılaştı. Bu olaydan bir gün sonra Hz. Muhammed’in (sav) karikatürünü çizip dergisinde yayınlayan Charlie Hebdo korkunç bir saldırıya uğradı. Pek çoğu yazar-çizer 130 kişinin ölümüne neden olan bu saldırıda hayatını kaybedenler için Fransa’da yapılan cenaze törenine çeşitli ülkelerden çok sayıda devlet başkanı katıldı ve olay protesto edildi. Ülkemizi ayağa kaldıran olay ise Şubat ayının 11’inde meydana geldi. İki ayaklı canavarlar Özgecan Aslan adlı kızımızı kaçırıp canlı canlı yakmışlardır. Türkiye, iç güvenliğin sağlanmadığı Yemen’de büyükelçilik binasını kapatmak zorunda kalmıştır.

Yardımcı pilotun kullandığı Germann Wings Hayayolları’na ait bir uçak Alp Dağları’na çarparak düştü, 148 kişi öldü, kurtulan olmadı. İstanbul’daki olaylı gecede ekmek almaya giderken öldürülen Berkin Elvan adlı çocuğun davasına bakan Mehmet Sedim Kiraz öldürüldü. İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne DHKP-C tarafından saldırı düzenlendi. Fenerbahçeli futbolcuları taşıyan takım otobüsü Rize’de silahlı saldırıya uğradı. Nisan ayının sonlarında Nepal 7-8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Bu da yetmiyormuş gibi Rasuwa bölgesine çığ düştü, Takvimlerin 6 Mayıs’ı gösterdiği gün Eskişehir’de üniversiteli bir genç öldürdüğü kedinin görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşması değil hayvan severleri tüm insanları galayana getirdi. Neticede vicdansız üç yıl hapse mahkûm oldu. Haziran ayı başında HDP Diyarbakır’da bombalı saldırı düzenledi.

Esad zulmünden kaçan Suriye Tel Abyadlılar ülkemize sığınmak zorunda kalmıştı.20 Temmuz günü Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde düzenlenen intihar saldırısında 32 masum vatandaşımız ölürken 100 kişi de yaralanmıştı. Ağustos ayı ortalarında teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlatılması sonucu 8 vatan evladı şehit olmuştu. Yunanistan’a ulaşmak için bindiği teknenin batması sonucu Bodrum sahillerinde cesedi bulunan Aylan bebeğin görüntüsü bütün dünyanın ilgisini çekti. Son yılların en büyük olayı 24 Eylül’de Mekke’de meydana geldi. İzdiham sonucu sıkışıp kalan 769 müslüman feci şekildi can verdi. Ankara’daki otobüs kazasında 12 kişi ölürken, yine Ankara’da tarihinin en büyük terör saldırısına hedef oldu. İki canlı bombanın Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde patlatılan bombalar sonucu yüzlerce masum insan hayatını kaybetti. Doğal felâketlere her zaman sahne olan Filipinler’de bu kez Kuppu Tayfun’u 58 kişinin hayatını söndürdü. 13 Kasım’da dünyayı sarsan bir terör saldırısı Paris’te meydana geldi, İŞID militanları ortalığı kan gölüne çevirdi. "Suriye’de kalmak demek ölüm demektir" diyerek evlerini, barklarını, vatanlarını terk ederek ülkemize sığınan komşumuz vatandaşlarının sayısı iki buçuk milyonu buldu. Pakistanlı, İranlı, Iraklı ve de Suriyeli yüzlerce insanın Ege Denizi’nde botlarının patlaması sonucu ölümü ile yüz yüze gelen batı dünyası çaresizlik içinde kıvranırken topu birbirlerine atmakla geçirdi. Olan yine Ege’nin serin sularında can veren mültecilere oluyordu.

2015 ülkemiz için pek de uğurlu bir yıl olmadı. Sel felâketleri, maden ocağı çökükleri, trafik kazaları, canlı bombalar, özel araç ve belediye otobüslerinin yakılması, sahte içki imalatçıları, yangınlar, suikastlar, banka ve kuyumcu-market soygunları, bunların ötesinde her gün işlenen kadın cinayetleri. Aile katliamları, sudan sebeplerle sönen hayatlar ve de tinercilerin yarattığı dehşet ile dolu 2015’i geride bırakırken dünya da pek huzurlu bir yıl yaşamadı. Afrika, gıdaya, ilaca, suya, elektriğe her şeyin ötesinde huzur ve güvenli bir ortama hasretken din çatışmaları, kavim kavgaları gün aşırı yapılan katliamlar, kaçırılan kızlar, işkence görenlerle bu kıta henüz mutluluk ve refah nedir görmedi. Orta-doğu petrolünü paylaşmak için çevrilen oyunlar yüzünden kardeş kardeşi vurmaktadır. Kazanan yine silah tüccarları oldu. 2015’te Avrupa da gerek terörden ve gerekse doğal afetlerden nasibini aldı. Sel suları altında kalan şehirler tam bir felâket bölgesi olurken, ekonomik kriz yüzünden kemer sıkmak zorunda kalan ülkelerin pek çoğu mültecileri ülkelerinde istemediklerini belirttiler.

Şili’nin Calbuca Volkanı’ndan çıkan lavlar dağın çevresindeki köyleri yok etti. 2015 uçak kazalarının yoğun olduğu bir yıl olarak tarihe gömülürken Endonezya’da düşen askeri uçakta 122 kişi öldü. Rus Havayolları’na ait bir uçağın Şarm El Şeyh’te yere çakılması sonucu 224 turist hayatını kaybetti. 53 yolcusundan 23’ünün can verdiği diğer bir uçak kazası ise Trans Asia Havayolları’na ait. Bilinmeyen bir nedenle nehre çakılan uçak halen düştüğü yerde durmaktadır. Daha pek çok can sıkan olaylar var, ama en kötüsü ülkemde kadınlara karşı acımasızca girişilen dehşet olaylarıdır, dur durak bilmemektedir.