Ülkem İçin Yapay Zeka Derneği’nden güçlendirilmiş yapay zeka ekosistem önerisi Ülkem İçin Yapay Zeka Derneği’nden güçlendirilmiş yapay zeka ekosistem önerisi

Haber Merkezi - Teknoloji devi Apple, yeni yapay zeka özelliğini kullanıcılara sunmaya başladı. Apple bu bağlamda destek danışmanlarına, "Ask" adlı yeni bir yapay zeka aracını kullanıma açtı. MacRumors'un haberine göre ise bu yapay zeka aracı, müşterilerden gelen teknik sorunlara otomatik yanıt oluşturabilecek.

iphone (1)

AppleCare çalışanlarına sunulan "Ask" adı altında otomatik yanıt veren yapay zeka botu, daha sonra bu bilgileri çevrimiçi sohbetlerde veya telefonda müşterilere aktarabiliyor. Geri bildirimleri topladıktan sonra Apple, daha fazla danışmanın kullanımına sunmayı planladığını söyledi. Teknoloji devinin bu yıl jeneratif yapay zekayı önemli bir şekilde benimseteceği düşünülüyor. iOS 18'de ayrıca; Siri, Spotlight, Mesajlar, Sağlık, Numbers, Pages, Keynote ve daha pek çok yeni yapay zeka özelliklerini içermesi bekleniyor. Apple CEO'su Tim Cook ise, şirketin üretken yapay zeka üzerinde çalıştığını ve ayrıntıları bu yılın ilerleyen zamanlarında paylaşacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi