Haber Merkezi - Teknoloji devi Apple, elektronik cihazların ardından bu kez de 'elektrikli araç projesi' ne el atmış ve 'Apple Car'ı hayata geçirmek için çalışmalara başlamıştı. Ancak proje, 10 yıllık bir çalışma ve yaklaşık 30 milyar dolarlık yatırımın ardından iptal oldu. New York Times'ın haberine göre, Aralık 2020'de Apple CEO'su Tim Cook, Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla'yı satın almak için bir teklif sunmuştu. Fakat Elon Musk'ın Apple'ın CEO'su olmak istemesinden ötürü görüşmeler askıya alındı.

ABB Dijital Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Ergin: Hayvanların kötü şartlarda hapsedilmediği bir alan yaratmak istedik ABB Dijital Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Ergin: Hayvanların kötü şartlarda hapsedilmediği bir alan yaratmak istedik

Apple Car

Görüşme sonucunda, kendi otomobilini üretmenin başka bir işletmeyi satın alıp entegre etmekten daha mantıklı olduğuna karar verildi. Ayrıca Apple Car projesinde arabada bir direksiyon simidi olmaması ve bunun yerine tamamen Siri tarafından kontrol edilmesi düşüncesi de vardı. Ünlü tasarımcı Jonathan Ive, Apple CEO'su Tim Cook'a tasarımcı ekibiyle beraber Avrupa minivanına benzeyecek bir otomobil konseptleri demosu sundu. Bu konseptte direksiyon simidinin olmadığı ve aracın Apple sanal asistanı Siri tarafından kontrol edildiği belirlendi.

Editör: Haber Merkezi