Vatanımızın birliği, ulusumuzun huzur ve güvenliği için canlarını hiçe sayarak, en yüce mertebeye ulaşan kahraman, cesur, fedakâr Türk askerinin sadece 18 Mart Şehitler Gününde değil tüm zamanların içinde saygı ile anmak, vatan aşkı uğruna canını çekinmeden acımasız kurşunlara hedef yapmış olan bu kutsal insanlara her Türk vatandaşının minnet ve saygı duymaları gerekmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin müşterek yaptıkları bir duyuruda bir ulusun emanetlerine sahip çıkıldığı belirtilmekte ve yapılan yardımlar ve yapılacak olan her türlü maddi ve manevi katkının şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada aralıksız süreceği açıklanmıştır. Hayırsever, duygulu ve vatanını seven biz Türklerin maddi katkıları ile ayakta duran bu kuruluşların çalışmaları dış dünyada da gıpta ile izlenmektedir.

SMS-2582 kısa mesaj ile www.mehmetcik.org.tr ve banka kanalı ile bağış kabul eden TSK Mehmetçik Vakfı, asil soylu yurtdışlarımıza yapılan çalışmalar ve Vakfın faaliyetleri hakkında şu bilgileri de vermektedir.

"Türkiye Mehmetçik’e, Mehmetçik Türk Milletine emanettir" diyen vakıftan halen yardım alan kişi sayısı 8.864’dür. Aylık yapılan yardım miktarı ise 5 milyon 800 bin TL’dir. Şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin ailelerine yapılan yardım ise bir kereye mahsus 45.000 TL’dir. Maluliyet yardımı adı altında 1’inci dereceden 6’ıncı dereceye kadar yardım alan gazi ve malul Mehmetçiklere yapılan bakım yardımı 1.120 TL aylık 330 TL’dir.

Mehmetçik Vakfı bugünde Güneydoğuda canları pahasına güzel yurdumu kana bulayan, okul, hastane, Cami, market, mesken, çocuk, yaşlı demeyip yakan, yıkan, öldüren bir terör örgütü ile mücadele eden ve vatan uğruna şehit düşen Mehmetçiklerin geride bıraktıkları çocukları da unutmamış. Bakım ve öğrenim yardımı altında şehit evlatlarımızın doğumundan, yüksek lisans seviyesine kadar yardımları yapmaya başlamıştır. Bu durumda doğumdan 18 yaşına kadar aylık 440 TL. Lise düzeyi aylık 600 TL. Üniversite düzeyi ise aylık 740 TL yardım yapılmaktadır. Trilyonları bulan bu muazzam gidere yardımcı olan kişi sayısı ise kuruluşundan bu yana 44.104 kişidir. Vakıf kuruluşundan bu güne kadar 541 milyon TL’si yardımlarda bulunmuştur.

Vakıflara maddi katkıda bulunmak isteyen hayır sever vatandaşlarımıza Akbank, Denizbank, Finans bank, Garanti Bankası, İng bank, Şeker bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı kredi Bankası ve Ziraat Bankası her türlü kolaylığı göstermeyi kutsal bir görev olarak kabul etmektedir.

Mehmetçiklerin yedi düvele ders verdikleri Çanakkale Savaşı’nın en kanlı günü olan 18 Mart 1915’te dünyanın en büyük birleşik donanmasıyla saldırıp deniz yoluyla Çanakkale Boğazı’nı geçemeyeceğini anlayan düşman, deniz destekli kara harekatı yapmaya karar verdi.

İtilaf Devletleri 25 Nisan 1915 sabahı yarımadanın bu civardaki beş belgesine aynı anda çıkarma yapmayı planladı. Sabahın alaca karanlığında Seddülbahir Köyü Sahili, donanmanın yoğun bombardımanı altında 2000’i aşkın düşman askerinin Albion ve River gemilerinden karaya çıkma mücadelesine sahne oldu.

Yarımadanın uç kısmının kıyı savunması 9’uncu Tümen’e ait olup komutanı Albay Halil Bey idi. 25’inci ve 26’ncı alaylardan oluşan bu tümenin iki günlük kaybı 10 subay ve 1877 erin şahadetidir.

26’ıncı Alay ve 3’ncü Tabur’da görev yapan Yahya Çavuş’un Tabur Komutanı Binbaşı Mahmut Sabri’dir Yahya Çavuş 10’uncu Bölük’ün sağ kanadında 5 mangadan oluşan bir takımla (toplam 63) Ertuğrul Koyu’nda Gözcü Baba ve Aytepe’ye saldıran düşman birliklerini bu bölgede on saat süreyle durdurmayı başarmıştır.

Arkadaşlarının büyük bir kısmının şehit olmasına rağmen düşmanı sahilde durduran bu kahraman takımdan sağ kalanlarla beraber, Yahya Çavuş yaralanan bacağını tüfeğinin kayışıyla bağlayıp. Alçı tepe Bölgesine çekilmiş ve aynı bölgede şehit olmuştur.

Nice Mehmetler, Yahya Çavuş’ların destan yazdığı bu savaşı şu şiir çok güzel ifade etmektedir.

"Bir kahraman takım ve de Yahya Çavuştular.Tam üç alayla buruda gönülden vuruştular.

Düşman Tümen sanırdı bu şaheser erleri.

Allah’ı arzu ettiler akşama kavuştular."

Bu toprakları "Vatan yapan, Çanakkale geçilmez diyen" bütün şehitlerimizin ve de Anadolu’muzun muhtelif kentlerinde veya kırsalında can veren kahraman şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz ve yüce kahramanları minnetle anıyoruz. Her türlü bilgi için: 0312 284 19 70-71