Derin acı yaşıyoruz

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen başkanlığında 2016 yılı bütçe görüşmeleri için toplanan Belediye Meclisi, Ankara Garı önünde yaşanan terör saldırısını kınadı

ANKARA - Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen başkanlığında 2016 yılı bütçe görüşmeleri için toplanan Belediye Meclisi, Ankara Garı önünde yaşanan terör saldırısını kınadı.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi 2016 yılı Bütçesi’nin görüşmeleri, 10 Ekim’de Ankara Garı önünde yaşanan terör saldırısının yol açtığı ve 100’e yakın kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın kınanmasıyla başladı. Meclis oturumunun açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Çankaya Belediyesi ve Belediye Meclisi olarak terörü kınıyor ve lanetlediğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Patlamada hayatını kaybeden 97 yurttaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Hastanelerde tedavileri süren yurttaşlarımıza acil şifa diliyorum. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun" dedi.

Terörün bir insanlık suçu olduğuna vurgu yapan Alper Taşdelen, hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti’ni zarara uğratamayacağını ve Cumhuriyet’i yıldıramayacağını belirterek, "Siyasi görüşü ne olursa olsun, 77 milyon birlik içinde ve demokratik bir biçimde yaşamak zorundayız" diye konuştu.

2016 yılı Bütçe görüşmelerine geçilmeden,  AKP Grubu adına söz alan Grup Başkanı Erdal Türk de, "Kalleş bir saldırı sonucunda 97 vatandaşımız hayatını kaybetti. Acı hepimizin acısı, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Terörün her türlüsünü lanetliyorum. Patlamada hayatını kaybeden, Belediyemizin eski çalışanlarından Zöhre ve Erdoğan Tedik’in evlatları Korkmaz Tedik’e de Allah’tan rahmet ve ailesine sabır diliyorum. Çankaya Belediyesi de bu olay sonrası birçok konuda destek verdi" dedi. Erdal Türk, bütçe görüşmelerine yönelik ise Çankaya’ya yapılacaklar için 2016 yılı tasarısının hazırlanmasında emeği geçen Çankaya Belediyesi personeline teşekkür ederek, "Çankaya hepimizin, Çankaya’ya yapılacak olumlu her hizmetin yanında olacağız" dedi.

CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanı Ali Yiğit ise patlamayı lanetlemesinin ardından, Çankaya Belediyesi’nin 2015 yılı çalışmalarına değindi. 46 bini aşkın hektarlık alanı ve bir milyona yakın nüfusu ile Çankaya’nın Türkiye’nin en büyük ilçesi olduğunu belirten Ali Yiğit, Belediye’nin okul, ibadethane tadilatları, yeni kreşler, yeni çöp konteynerleri, yeni parklar, kurduğu iftar çadırları, engelli projeleri ile yaşanabilir bir Çankaya yarattığını söyledi.

 "Çankaya belediyesi mali açıdan en kuvvetli dönemi yaşıyor"

Bütçe görüşmesini, bütçeye bakıldığında çok net bir tabloyla karşılaştıklarını belirterek açan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, gelirleri artırdıklarını giderleri ise azalttıklarını söyledi. Vergi gelirlerinde yüzde 28’lik bir artış sağlandığını kaydeden Taşdelen, "Çankaya Belediyesi, mali açıdan en kuvvetli dönemini geçiriyor. Bunu çok açık ve net söylüyorum" dedi. Çankaya’nın 30’a yakın ilden daha büyük nüfusu olduğunu dile getiren Taşdelen, Yenimahalle’den de geçen yerler olmasına rağmen aynı imkanlarla aksaklık yaşanmadan hizmet götürdüklerini sözlerine ekledi.

 Rekor hizmet

Çankaya’nın yaşam standartlarını yukarı çekmek için çalıştıklarını ifade eden Taşdelen, sezon sonuna kadar 190 bin ton asfalt dökülmesi, 215 bin metrekare renkli asfalt kaldırım yapımı ve 70 okulun tadilatı, cami, cemevi, taksi durakları ve muhtarlık binaları yenilemesi ile rekora imza attıklarını ifade etti. Eğitim seferberliği başlatarak 180 bin adet Çankaya Çocuk Kitapları serisi dağıttıklarını belirten Taşdelen, "Çankaya hizmet görmeye başladı. Hoş Geldiniz Masası ile bugüne kadar 110 bin kişiye hizmet verdik. Ücretsiz internetle, sansür uygulamaları varken interneti özgürleştirmeye çalışıyoruz. Ücretsiz sağlık hizmetini sadece Çankayalılara değil Irak’tan gelen 4500 Türkmen kardeşimize de hizmet verdik" dedi.

Çankaya Belediyesi’nin yeni projelerle rol model olarak yoluna devam edeceğini ifade eden Alper Taşdelen, 34 yeni park üzerinde çalıştıklarını, spor ve kültür merkezleri, engelliler için tesisler, kent meydanı olacak Pazar yerleri, yaşlı bakımevi yapacaklarını söyledi. Ankara Garı’nda yaşanan katliam yaşanmasaydı Belediye’nin yeni hizmetlerini görkemli açılışlarla duyurmayı planladıklarını belirten Taşdelen, "Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve yaşadığımız derin acının yanında bunların hiçbir önemi yok" diye konuştu.

Bütçe oyçokluğu ile kabul edildi

Alper Taşdelen, 2016 yılı bütçe tasarısının ve gerçekleşmesi öngörülen bütçe kalemlerinin oylandığı ve oyçokluğu ile kabul edildiği Çankaya Belediyesi 2016 Yılı Bütçesi’nin hayırlı olmasını dileyerek, "Bütçeyi kullanırken bir milyon Çankayalıya en iyi hizmeti götürmek için tasarruf ederek hareket edeceğiz, tekrar hayırlı uğurlu olsun" sözleriyle meclis oturumunu kapattı.
Editör: TE Bilisim