Başkent’te hava sıcaklığının 35 dereceyi gösterdiği şu günlerde 160 derecelik asfalt serimi yapan Çankaya işçilerine Taşdelen desteği…

Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, alan denetimi yaparak sahada işçilerle bir araya geldi. Taşdelen, asfalt çalışmalarından okul tadilatlarına, pazar yerinden park çalışmalarına kadar birçok noktada incelemelerde bulundu.Çankaya Belediyesi Temmuz ayını yoğun mesai ile geçiriyor. İlçe sınırlarının her noktasında farklı çalışmalar yürüten belediye ekiplerini Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de yalnız bırakmıyor. Alan gezisini son olarak Cebeci bölgesinde gerçekleştiren Taşdelen, hava sıcaklığının 35 dereceyi gördüğü şu günlerde 160 derecelik asfalt serimi yapan işçilerle bir araya geldi. Taşdelen bölgede kaldırım çalışmalarını, okul tadilatlarını ve pazar yerini de gezerek çalışmaları yerinde gördü.Taşdelen, ilk olarak Cebeci Bafra ve Burç sokaklarda yürütülen renkli desenli asfalt çalışmalarıyla Cebeci Doruk Park’ta devam eden yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Ertuğrul Gazi Mahallesi Muhtarlığı’na da uğrayan Taşdelen, Muhtar Salih Yiğit’ten mahalle genelinde yapılan hizmetlere ve vatandaşların isteklerine ilişkin bilgi aldı.Başkan Taşdelen’i muhtarlıkta gören mahalle sakinlerinden Sezai Şeker, "Seçimde size oy vermedim. Ancak görüyorum ki iyi çalışıyorsunuz. Bu tempoyla devam ederseniz, bir sonraki seçimde oyum sizin. Yaptığınız hizmetler için de ayrıca teşekkür ederim" dedi. Taşdelen, çöplerin toplanmasına ilişkin bazı şikâyetlerini dile getiren Şeker’e "Çöp toplama biçimini değiştiriyoruz. Yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Hem konteyner sayısını artıracağız hem de çöpleri daha sık toplayacağız. Yeni sistemin şikâyetlerinize çözüm olacağına eminim" dedi.

Okullarda yapılan çalışmaları da denetleyen Başkan Taşdelen, Kurtuluş İlkokulu’na giderek buradaki tadilat ve tamirat çalışmalarını da yerinde inceledi.Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte kendilerine iletilen tadilat ve tamirat taleplerini belli bir program dahilinde gerçekleştirdiklerini anlatan Taşdelen, "Halihazırda toplam 67 okul, gerek bina ve dersliklerde gerekse bahçelerindeki çeşitli tadilat çalışmaları, boya ve çevre düzenlemeleri için belediyemize başvurdu. Bu okullardan 48’i sadece boya ihtiyaçları olduğunu belirtti. Ekiplerimiz belirlenen program dahilinde 15 Eylül’e kadar bu okullardaki çalışmaları bitirecek ve okullarımızı yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getireceğiz" diye konuştu. .

Eğitime büyük destek

Belediye bütçesinden okullara destek için ayrılan payın mümkün olduğunca artırıldığını kaydeden Taşdelen, "Okullarımızın bu yılki ihtiyaçlarının karşılanması ve eksiklerinin giderilmesi için bütçemizden para ayırdık. İsteyen okulların ihtiyaçlarını karşılayacağız" açıklamasında bulundu.Okullarda yürütülen çalışmalara ayrı bir önem gösteren Taşdelen, Kurtuluş İlkokulu’nun ardından, Boztepe İlkokulu, Gökay İmam Hatip Ortaokulu, Bilgi İlkokulu ve Talatpaşa Ortaokulu’nu da ziyaret ederek buradaki çalışmaları da yerinde inceledi.Taşdelen’in denetimdeki duraklarından biri de Aşıkpaşa’da yapılan çok amaçlı pazar yeri oldu. Yapımına Mayıs ayında başlanan ve kısa sürede bitirilen çok amaçlı pazar yeri, ilk pazarını 26 Temmuz’da ağırlayacak. Bölgeye yakın diğer mahallelerin de kullanımına açık olan pazaryeri, semt pazarı olmasının yanı sıra spor merkezi olarak da kullanılacak.Sebze-meyve pazarının kurulmadığı günlerde halkın keyifli bir ortamda spor yapma imkânı bulacağı yapı, yürüyüş-koşu yolu, basketbol sahası gibi imkânlarla donatıldı. Spor alanlarının yanı sıra zabıta noktası, temizlik noktası ve tuvaletlerin de yapıldığı çok amaçlı pazaryeri, bölge halkı için yeni bir sosyal merkez olacak. Önümüzdeki Pazar günü ilk pazarın kurulacağı alanın resmi açılışı ise iki hafta sonra yapılacak.

"Çözüm için varız"

Cebeci Pazar Yeri’ni ziyaret eden Taşdelen, mahalle sakinlerinden Abdurrahman ve Fidan Elma çiftiyle sohbet etti. Pazar yerinin yakınındaki altgeçidin yağışlı havalarda suyla dolduğundan şikayet eden ve bu durumun düzeltilmesini rica eden Fidan çiftine, alt geçidin Devlet Demir Yolları’na ait olduğunu söyleyen Taşdelen, "Biz bir nebze olsun iyileştirmek için alt geçidi boyadık fakat geçit DDY’e ait. Yine de hem su baskınına engellemek hem de yaşlı ve engelli yurttaşların kullanımını kolaylaştırmak için buraya bir yürüyen merdiven yapılması gerektiğini DDY’e bildirip onlarla işbirliği içinde çözüm üretmeye çalışacağız" dedi.Taşdelen, Cebeci’den sonra Dikmen bölgesi ve Hilal Mahallesi’ndeki asfalt ve kaldırım çalışmalarını denetledi. İlçe genelinde 10’dan fazla noktada asfalt ve kaldırım çalışmalarının devam ettiğini belirten Taşdelen, sohbet ettiği işçileri "Sıcak havaya rağmen büyük bir gayretle Çankayalılar için çalışıyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim" diyerek selamladı.

Editör: TE Bilisim