ANKARA - Çankaya Belediyesi ilçe genelinde yer alan taksi duraklarını bir bir yeniliyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe genelinde yer alan taksi duraklarını modern hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, taksici esnafının daha iyi koşullarda hizmet verebilmesi için belediye denetiminde bulunan 102 taksi durağını yeniden inşa ediyor.

Taksi duraklarını yenileme çalışmalarına geçen sene başlayan ve ilk etapta 15 taksi durağını modern ve yalıtımlı malzemelerle baştan sona yenileyen Çankaya Belediyesi, içerisinde dinlenme alanı, mutfak ve tuvaletin bulunduğu durakları taksici esnafının hizmetine sundu.

 HEDEF 2016’DA 65 YENİ TAKSİ DURAĞI

İlçe genelinde belediye denetiminde yer alan 102 taksi durağında kapsamlı yenileme çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, 2016 yılı sonuna kadar 65 taksi durağını yenileyerek hazır hale getirmeyi hedefliyor.

 ESKİ BARAKADAN MODERN BİNAYA KAVUŞTUK

Çankaya Belediyesi’nin yenileme çalışmalarını tamamladığı taksi duraklarından bir tanesi de Konutkent Mahallesi’nde bulunan ve 26 şoförüyle mahalleliye hizmet veren Konutkent 1 Taksi durağı. Şoförlerden Mehmet Cevher, 5 seneden bu yana diğer arkadaşları gibi direksiyon sallıyor. Cevher, kendilerini harabe halindeki taksi durağından kurtaran Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve belediye işçilerine teşekkür etti.

 40 SENEDEN SONRA İLK KEZ YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI

Ayrancı semtinde 40 seneden bu yana taksicilik yaptıklarını ve ömrünün 20 senesini bu taksi durağında geçirdiğini söyleyen Filiz Taksi esnafından Arif Gündüz, ekmek kapılarının ilk defa yenilendiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim