Yenimahalle Belediyesi’nin YENİMEK Yaz Kursları kapsamında açtığı model uçak kursu, Yenimahalle’nin uçak tutkunu miniklerini bir araya getirdi.

Büyük ilgi gören kursta yeteneklerini keşfeden ve el becerilerini geliştiren çocuklar, Türk Hava Kuvvetleri Müzesi’ne yaptıkları ziyaretle de ayrı bir tecrübe yaşadı. Müzede hayranı oldukları devasa uçakları yakından görme ve inceleme fırsatı bulan çocuklar, geziden ilham alarak kursta birbirinden güzel maketlere şekil verdi.

Yenimahalle’den yepyeni bir kurs

Yenimahalle Belediyesi’nin öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri için hizmete sunduğu YENİMEK Yaz Kursları, 13 ayrı branşta eğitim veriyor. 7-14 yaş arası çocukların yaz tatillerine anlam katan kurslardan biri de bu yıl ilk defa açılan model uçak kursu oldu. Gazi ve Beştepe kurs merkezlerinde hizmete giren ve 23 öğrencinin eğitim aldığı kursta, minik ellerden birbirinden güzel model uçaklar çıkıyor.

Devasa uçaklara hayran kaldılar

Yenimahalleli miniklerin havacılık sevgisini arttırmayı amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, bu kapsamda model uçak kursunun küçük sakinlerini, Türk Hava Kuvvetleri Hava Müzesi’ne götürdü. Kurs sorumlusu Cüneyt Bakırtepe ve kurs eğitmeni Celal Murat Usanmaz’ın öncülüğünde müzeyi gezen minikler, uçaklar ve Türk havacılık tarihi hakkında bilgi aldı.

Çocuklar pilot oldu

62 bin 321 metrekare açık ve 2 bin metrekare kapalı alanıyla hizmet veren müzede çocuklar, dolu dolu bir gün geçirdi. İlk olarak müzenin içini gezen ve Lagari Hasan Çelebi ile Hezarfen Ahmet Çelebi’nin ilk uçuş denemelerini anlatan mizansen maketleri, Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluşundan itibaren kullanılan uçak maketleri, ilk yerli imal uçakların maketleri ile Osmanlı’dan günümüze kadar kullanılmış havacılık kıyafetlerini inceleyen çocuklar, müzenin açık kısmında sergilenen devasa uçaklara ise hayran kaldı.

Türk hava sahasını uzun yıllar korumuş ve kullanım ömrünü doldurmuş uçakların yer aldığı açık alanda Yenimahalleli çocuklar, pilot koltuğuna oturma fırsatı da buldu.

En güzel uçak için tatlı rekabet

Oldukça verimli geçen müze ziyaretinin ardından kurs merkezlerine geçen çocuklar, müze gezisinden aldıkları ilhamla en güzel model uçağı yapmak için birbirleriyle tatlı bir rekabete girdi.

Editör: TE Bilisim