ANKARA - Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu(Çorum HDF) Kadın Konseyi’nin, İçişleri Bakanlığı’nca onaylanan Kadın Eli Projesi Güneşin Kadınları Yöresel ve Doğal Ürünler Satış Merkezi, büyük bir coşkuyla açıldı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezin açılışına; Projeye Tepekule’de iki dükkan tahsis eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eşi Azize Yaşar’la katılırken, CHP Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Murat Emir, Necati Yılmaz ve Şanal Sarıhan, CHP Kayseri  Milletvekili Çetin Arık, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlı Aka, AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Çorum HDF yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları ve Ankara’da yaşayan Çorumlular da iş dünyasına güzel bir giriş yapan kadınları yalnız bırakmadı.

Bu ülkenin çalışmaya ve üretmeye ihtiyacı var

Projeye büyük destek veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Böylesine güzel projelerle iftihar ediyorum. Çünkü bu ülkenin çalışmaya ve üretmeye ihtiyacı var. Üretmeden ayakta kalabileceğini sananlar, bu ülkeye en büyük ihaneti yapanlardır. Bizler sanayide, tarımda ve hizmet sektöründe üretim yaparak, bu güzel coğrafyada dini, dili, ırkı  ve mezhebi ne olursa olsun her beraber yaşayacağız. Her zaman halkımın çıkarına olan projeleri destekledim. Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu’nun kadın istihdamına destek verdiği bu güzel proje de bunlardan biriydi. Ne kadar çok kadın istihdam edilirse, bizler yöneticiler olarak o kadar mutlu oluyoruz. Her zaman Atatürk ilkelerine bağlı olan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu; bu proje ile balık yemeyi değil, tutmayı öğretiyor. Fethi Abiniz olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Kadın; emeğin, bereketin ve üretimin sembolüdür

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Kadın Konseyi Başkanı Gülser Duran da projeye destek veren herkese teşekkür ederek, "Kadın; emeğin, bereketin ve üretimin sembolüdür. Biz de bu sözden hareketle Çorum HDF kadınları olarak, daima üretim diyoruz. Ben, Çorum HDF Kadın Konseyi’nin emekçi üyelerini, başarılarından dolayı kutluyorum. İnşallah satış merkezimizi daha da büyüterek, daha da güzel işlere imzamızı atmaya devam edeceğiz" dedi.

Bizimkisi proje üretmeye yönelik bir dernek anlayışı

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir ise, "Bizim gibi gönüllü kuruluşları yüreklendiren kamu kuruluşları ve abilerimiz her zaman olacaktır. Burayı ilk gördüğümüzde, nasıl ayağa kaldırabiliriz diye çok düşündük. Ancak Fethi Başkan’ın desteği ile bugünkü duruma getirdik. Federasyonumuzu kurarken dilenci dernek anlayışı ile değil, proje üretmeye yönelik bir dernek anlayışı ile yola çıktık. Gerçekten bunun büyük faydasını gördük. Para toplamayla gerçekten hiçbir şey yapılmıyor. Bizim ülke olarak ciddi anlamda başarıya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim