Çocukluğumuzda  ramazan ayının gelmesini iple çekerdik.. İple çekmemizin nedeni sahur ve iftar saatlerinde patlatılan ramazan topu idi.. Sahur vakti patlayan topla büyüklerimizle birlikte  oruca başlar , bazılarımız tekne orucu tutardık.. İftar vakti sokakta topun atılmasını bekler sonra koşa koşa eve gider  topun patladığı haberini verir iftar sofrasına da otururduk.. Evde  ve sokakta kimse kimsenin oruç tutup tutmadığıyla ilgilenmez, gül gibi geçinip giderdik.. 
Din dersimize giren hocalar da hiçbir zaman bazı konuları empoze etmek için çaba harcamazlardı… Hiçbir veli de ben oğlumun din dersi almasını istemiyorum demezdi.. Çünkü  her şey  hayatın akışına uygundu….Dini konularda öğrenmek istediklerimizi büyüklerden öğrenir, bazen de onlarla birlikte namaz kılardık… Cemaat,  tarikat hiç birini bilmezdik.. 
Yıllar sonra bir Fethullah  Gülen çıktı.. Eğitim alanında açtığı okullar  ve eğitim kalitesi nedeniyle bazı kesimlerin ve siyasetçilerin gözünü boyadı…Sonrası çorap söküğü gibi geldi.. Bürokrasi de etkin olmaya  başladılar, bunların yanı sıra başka birkaç cemaat daha Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı   başta olmak üzere  bir çok yere el attılar.. Bu arada ÖSYM sorularının çalınıp  yandaşların üniversiteler kolayca girmesinin sağlanmasından sonra  aynı yöntem KPSS sınavları ile askeri okullara giriş sınavlarında da uygulandı…
Bugün sokaklarda kendisine tebliğciler  denilen bazıları sokaklar da  dolaşarak yıl başı kutlamasının bir Hristiyan işi olduğunu anlatmaya çalışıyorlar.. Aslında Hristiyanların kutladığı  Noel ile yılbaşı arasında yaklaşık bir haftalık bir fark var..
Bunun yanı sıra ramazan ayında da oruç tutmayanlara karşı bazı bölgelerde şiddet kullanılması da işin bir başka boyutu…
Bugün geldiğimiz nokta da cemaatler ilkokul düzeyine kadar indi, din dersleri  cemaatlerin  propaganda aleti olarak  kullanılmaya başlandı… Bu cemaatlerin amaçlarını ve kimlere hizmet ettiklerinin anlaşılması için  15 Temmuz tarihine bakmamız lazım… Bu hareketin arkasında ABD olmamış olsaydı Gülen çoktan Türkiye’ye iade edilirdi..
Cemaatlerin her eylemlerinin her sözlerinin  arkasından şüpheyle bakacağımız bir dönemden geçiyoruz….