Haber Merkezi - Dünyaya doğru hızlı bir şekilde gelmeye başlayan ve bir şehir büyüklüğüne sahip "Şeytan Kuyruklu Yıldız" bu yıl içinde defalarca kez patladı. Bilim insanları tarafından yapılan açıklamaya göre, sıkça gerçekleşen bu patlamaların bir modeli ortaya çıktı. Bu modellemenin oluşturulmasının temel nedeni ise, dünyada yaşatabileceği "şok etkisi" olarak belirtildi.

Astronomlar, Dünya'ya ulaşması 8 milyar yıl süren radyo dalgaları tespit etti Astronomlar, Dünya'ya ulaşması 8 milyar yıl süren radyo dalgaları tespit etti

Kuyrkuklu Yıldız

Patlamalar sırasında "boynuzları" çıktığı için "şeytan kuyruklu yıldızı" olarak adlandırılan uzay taşı, her 15 günde bir şiddetli şekilde buz ve gaz kütleleri fışkırtıyor. Son patlama ise 14 Aralık'ta gerçekleşti. Bir sonraki patlamanın ise, 29 veya 30 Aralık'ta görülmesi bekleniyor. Gökbilimciler, resmi olarak "Kuyruklu Yıldız 12P" olarak bilinen kozmik nesnenin iki haftalık döngüleri olduğunu ve güneşten sağladığı yoğun ısı tarafından tetiklendiğini belirledi.

Qjg C Q Cv J U6Q N D Wjk C Ae3W

"12P/Pons-Brooks" volkanik aktivite sergileyen, kriyovolkanik veya soğuk yanardağ kuyruklu yıldızı olarak biliniyor. Kriyovolkanik bir kuyruklu yıldız, Dünya'ya erimiş kaya ve lav benzeri bir volkan püskürtmek yerine gaz ve buz karışımı püskürtüyor. Ayrıca yıldız, 12P/Pons-Brooks'un yaptığı gibi güneşe yaklaştığında ısınır ve çekirdekte basınç oluşturur.

Editör: Deniz Ali Tatar