Haber Merkezi - Eski Başkan Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, Paskalya Bayramı öncesinde "Tanrı ABD'yi Korusun" incilleri satmak üzere country müzisyeni Lee Greenwood ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Trump, "Mutlu Kutsal Haftalar! Amerika'nın Yeniden Dua Etmesini Sağlayalım. Kutsal Cuma ve Paskalya'ya girerken, Tanrı ABD'yi Korusun İncil'inin bir kopyasını edinmenizi tavsiye ediyorum" dedi.

Trump, her Amerikalının evinde bir İncil olması gerektiğini ve kendisinin de çok sayıda İncil'i olduğunu belirterek, şu açıklamada bulundu: 

"Tüm Amerikalıların evlerinde bir İncil'e ihtiyacı var ve bende çok sayıda var. Bu benim en sevdiğim kitap. Bu İncil'i desteklemekten ve almanızı teşvik etmekten gurur duyuyorum. Amerika'yı yeniden dua eder hale getirmeliyiz."

Trump'ın sattığı İncil'de ABD Anayasası, Bağımsızlık Bildirgesi, Haklar Bildirgesi, Bağlılık Yemini ve el yazısıyla yazılmış "Tanrı ABD'yi Korusun" nakaratı yer alacak.

AB'den Gazze için yeni yardım AB'den Gazze için yeni yardım

Trump, "Din ve Hıristiyanlık bu ülkede eksik olan en büyük şeylerdir. Bunları geri getirmemiz ve hızlı bir şekilde geri getirmemiz gerektiğine gerçekten inanıyorum. Bence sahip olduğumuz en büyük sorunlardan biri bu. Ülkemiz bu yüzden çığırından çıkıyor. Ülkemizde dini kaybettik" açıklamasında bulundu.

Trump'ın son hamlesi, dört suç iddianamesinin yanı sıra bir dizi sivil suçlamayla mücadele ederken artan yasal faturalar nedeniyle ciddi bir para sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığı bir dönemde geldi. 

Temyiz mahkemesinin kefalet ödemesini düşürmesiyle biraz rahatlayan Trump, önümüzdeki 10 gün içinde 175 milyon dolar ödemesi gerektiğini açıklamıştı. 

Muhabir: Haber Merkezi