İSTANBUL - Bir film festivali; 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi olan !f² kapsamında bu yıl; İstanbul’da gösterilecek 5 film, 33 şehir ve 50 farklı noktada, en az 15 bin kişiye aynı anda ulaşacak . Festivalin İstanbul ayağının son üç gününde gösterilen bu 5 film, aynı anda Anadolu’da 27 şehirde ve Abu Dis, Girne, Gümrü, Kudüs, Erivan ve Ramallah’taki sinemaseverlere de gösterilecek..

GÖSTERİMLER NASIL GERÇEKLEŞİYOR

Bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi olan !f² filmlerini , 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali seçiyor, gösterimlerin organizasyonunu şehirlerdeki üniversiteler, dernekler, sanat inisiyatifleri ve sivil toplum kuruluşlarından sinemaseverler yapıyor.

!f² ortağı olan internet servis sağlayıcı Mediatriple, seçilen 5 film festivalin son üç gününde İstanbul’daki gösterim yapılan salonla aynı anda, internet üzerinden gösterime giriyor. Yüksek görüntü kalitesiyle gösterilen bu filmler aynı anda tüm ortak şehirlerde sinemaseverlere ulaşıyor. İstanbul’daki gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleriyle salonda söyleşi yapılırken ortak şehirlerdeki izleyiciler de internet üzerinden bu anı canlı izleyebiliyor ve yönetmene sorularını gönderebiliyor.

İş Bankası Maximum Kart desteğiyle 18 Şubat’ta başlayacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, yılın merakla beklenen filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor

FETSİVALİN ÖDÜLLÜ FİLMLERİ

Bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi olan !f² kapsamında önemli filmler yer alıyor.

Tellerle örülü işgal altındaki Batı Şeria’da normal araba parçalarından devşirerek ürettikleri yarış arabalarıyla hem işgale hem de kadınları yarış şöförü olarak görmeye alışık olmayan muhafazakar topluma meydan okuyan, Orta Doğu’nun ilk kadın araba yarışçısı takımı "Speed Sisters"ın hikâyesini konu alan "Speed Sisters/Hızın Kızları" filmi festivalde yer alıyor.

Diğer filmler ise şöyle. Rokhsareh Ghaem Maghami’nin Afganistan’dan Tahran’a mülteci olarak girmiş, zorlu hayatına rap müziğiyle karşı durmaya çalışan genç bir kadının hayatını anlattığı "Sonita"; Cannes’dan ödüllü "I've Heard the Mermaids Singing" ve görkemli uyarlaması "Mansfield Park" ile tanıdığımız usta yönetmen Patricia Rozema’nın evlerinden uzakta, elektriksiz ve insansız bir ortamda bir başlarına kalan iki kız kardeşin hikayesini konu alan ve Ellen Page ile Evan Rachel Wood’u bir araya getiren "Ormana Doğru/Into the Forest".

İran’da öğretmenlik yapmakta olan 25 yaşındaki Hanieh’nin çevresindeki diğer kadınların aksine baskıcı rejimin kurallarına boyun eğmekte direnmesini anlatan, son derece baskıcı ve cinsiyetçi İran rejiminde bir kadın olmanın zorluğunu samimi, gerçekçi ve belgeselvari bir dille gözler önüne seren "Paradise/Cennet.

Deniz Gamze Ergüven'in Türkiye’de kadın veya çocuk olmayı değil, kendileri olmayı seçen beş kız kardeşin hikâyesini etkileyici bir dille anlattığı, 2016 Oscar’larında Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü için Fransa’yı temsil eden "Mustang" gösterilecek.

!f² gösterim yerleri ve ortakları ise; Adana Adana Kültür ve Sanat Merkezi, Adıyaman Adıyaman Gençlik Kültür Evi, Afyon Afyon Kocatepe Üniversitesi Konferans Salonu, Antakya Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Alanya Alanya Ticaret Odası, Antalya/Kaleiçi n'sin Cafe, Balıkesir Salih Tozan Kültür Merkezi, Ayvalık Ayvalık Sanat Fabrikası, Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi, Batman Yılmaz Güney Sinema Salonu, Bayburt Gökhan Budak Konferans Salonu, Bursa Konak Kültürevi, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Çanakkale Yalı Hanı ve Ece Ayhan Kültürevi, Çanakkale Adatepe Adatepe Taşmektep, Diyarbakır Cigerxwin Kültür Merkezi, Ermenistan/Erivan Media Initiatives Center, Ermenistan/Gümrü Style Sanat Galerisi, Eskişehir Sinema Anadolu, Filistin/Abu Dis Arabic Şiir Salonu, Filistin/Kudüs Al Quds Üniversitesi / Hind Husseini Binası, Filistin/Ramallah Institute of Modern Media Sinema Salonu, Gaziantep Nar Sanat Derneği Gösterim Salonu, Alaçatı Papazz, Seferihisar Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi, Kastamonu 3 Mart Konferans Salonu, Kıbrıs/Girne Onar Village, Mardin Sinek, Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi Sarya Sahnesi, Mersin Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu, Bodrum/Gümüşlük Midtown Cinemaximum Bodrum Sinemaları, Datça Metamorfoz Sanat Evi, Muş Genç Birikim Derneği, Nevşehir Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üni. GSF Konferans Salonu, Fındıklı Fındıklı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Hal, Sinop Buluşma Merkezi, Şanlıurfa Eğitim-Sen Urfa Şubesi, Trabzon Trabzon Sinema Derneği, Tunceli Tunceli Belediyesi Kültür Merkezi, Van Anka Kültür Sanat Merkezi olarak belirlendi.

Editör: TE Bilisim