BOSTON - ABD Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu (FBI)'ın Apple'ın yardımı olmadan San Bernardino saldırganına ait iPhone'un şifresini kırabildiğini, Apple ile FBI arasındaki 'şifre davasının' da sona erdiğini duyurdu.

BBC'nin haberine göre, geçen ay mahkeme, saldırgan Rizwan Farook'un iPhone'una erişim için Apple'ın FBI'a yeni bir yazılım geliştirmesi hükmüne varmıştı. Fakat mahkeme kararına direnen Apple, kullanıcıların telefonuna erişim için şifre sistemini devre dışı bırakmanın 'tehlikeli bir emsal oluşturacağını' savunmuştu. Adalet Bakanlığı, iPhone'daki verilere Apple'dan bağımsız olarak ulaşılması üzerine mahkeme kararının da düşmesi talebinde bulundu.

Savcılar, geçen haftaki açıklamalarında "dışarıdan bir üçüncü tarafın" iPhone'un şifre sistemini devre dışı bırakacak bir yol bulduğunu söylemiş ve Apple'ın yardımına ihtiyaç duyulmadığını bildirmişti. FBI'ın cep telefonu verilerine ulaşmak istediği Rizwan Farook, geçtiğimiz Aralık ayında eşiyle beraber San Bernardino'da 14 kişiyi öldürmüştü.

Editör: TE Bilisim