MARK ELIYAHU SALON İSKV’DE

Kemençe ve bağlama üstadı olarak tanınan Dağıstan doğumlu Mark Eliyahu bugün ve yarın Salon İKVD’de (İstanbul Sanat ve Kültür Vafı) sahne alacak. Doğduğu andan beri müzikle yaşadı, müzikle nefes aldı. Müziği keşfetmek ve müzik çalışmaları yapmak için 16 yaşında ortadoğuyu gezmeye başladı, Yunanistan, Azerbeycan, Türkiye ve Hollanda’da eğitim aldı. Filmler, dans toplulukları ve tiyatro oyunları için yaptığı çalışmaların yanı sıra Rita, Idan Raichel, Ishtar, Sevda gibi ortadoğunun önemli sanatçıları için besteler hazırladı. Uluslararası projelerde İsrail’i temsil etmesi için Avrupa Birliği tarafından seçildi ve dünya çapında birçok prestijli sahnede grubuyla ve babası Piris Eliyahu ile sahne aldı. Konserin ve albümün müziği, batı melodileriyle harmanlanmış antik Orta Asya, İran ve ortadoğu geleneklerini temel alıyor, dinleyicilere zaman ve mekân kavramlarını unutacağı birkaç saat vaat ediyor.

FLAMENKO'NUN PRENSLERİ LOS VIVANCOS AKASYA ACIBADEM’DE

Mart ayı süresince ikinci yaşını kutlayacak olan Akasya Acıbadem, 7 İspanyol kardeşten oluşan flamenko dans topluluğu Los Vivancos’u konuk ediyor. Dünyanın dört bir yanında sahne alan, bugüne dek 30 ülkede milyonlarca izleyiciye ulaşan "Flamenko Prensleri", 12 Mart Cumartesi günü (bugün)saat 16.00’da Akasya Acıbadem’de müzikle dansı, tutkuyla ritmi buluşturacak.

Los Vivancos Akasya Acıbadem sahnesine bu kez, bugüne dek sergiledikleri tüm performansların en sevilen bölümlerinden derledikleri "Best of Los Vivancos" programıyla çıkacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliğe tüm Akasya Acıbadem konukları davetli.

Los Vivancos… Bağlılık yemini...

Okuma yazmayı bile öğrenmeden enstrüman çalmaya başlayan, aynı kanı taşıyan, flamenko ateşiyle sahneleri yakan 7 kardeşin dans yemini. Sihir dolu ve senfonik müziklerle zenginleşen, epik bir flamenko gösterisi olan "Aeternum" dans severlere doğaüstü olayları ve limitlerini sorgulayan bir dans şöleni sunuyor. "Eğer şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek" diyen Los Vivancos çocukluklarından bu yana hep birlikte dans eden yedi kardeşten oluşuyor. Los Vivancos üyeleri küçükken ailelerine yaptıkları gösterileri birlikte gittikleri Barselona Dans Konservatuvarı’yla profesyonel alana taşıdı. Okul sonrası bir süre solo kariyer sürdüren kardeşler ayrı ayrı da başarılı çalışmalara imza attı. Eğitim hayatları Madrid’den Londra’ya, Vancouver’dan Hollanda’nın ünlü Bale Tiyatrosu’na uzanan Los Vivancos üyeleri 2004’te bir araya gelip Los Vivancos’u kurdular ve o günden bu yana katıldıkları televizyon programları, festivaller ve A.B.D, Hollanda, Belçika, İngiltere, Kanada, Kolombiya, Fransa ve İspanya’da gerçekleştirdikleri özel gösterileriyle dinamizmleri, teknikleri ve uyumlarıyla izleyenlere unutulmaz ve keyifli anlar yaşatıyor. 7 kardeşin öyküsünü anlattıkları gösterileri "7 Hermanos" ile dünyayı dolaşan ve 30 ülkede milyonlarca kişiye ulaşan Los Vivancos, yeni gösterileri "Aeternum" ile sihirli bir atmosfer sunarak senfonik müzikler ile muhteşem bir flamenko şöleni sunuyor. Los Vivancos tarafından bestelenen birbirinden güzel müziklerin prodüksiyonu sinema severlerin Goya Ödüllü 'The Orphanage (2007)' ve 'Julia's Eyes' filmlerinin müziklerinden tanıdığı Fernando Velazquez imzalı. 100’ü aşkın müzisyeni ile Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafından kaydedilen müzikler şovu destansı bir gösteriye çeviriyor. Gösterinin sanat danışmanı ünlü "Cirque du Soleil" ile adını duyuran Daniele Finzi Pasca ile Julie Hamelin ve grubun kendisi. Daha önce "Corteo" adlı gösterisi ile büyük övgüler alan Daniele Finzi Pasca Los Vivancos için de harikalar yaratıyor. Dünya prömiyeri Nisan ayında Madrid'te gerçekleşecek yepyeni gösterileri 'Born to Dance' öncesi Los Vivancos '7 Hermanos' ve 'Aeternum' gösterilerinin en iyi bölümlerini sergiledikleri 'Best Of' gösterileri ile 12 Mart'ta Akasya Acıbadem'de.

TÜRKAN SAYLAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE KLASİK VE CAZ MÜZİĞİ KEYFİ

Maltepe Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde mart ayında her telden müziği, sevilen isimleri ve grupları ağırlayacağı konser takvimi, Erhan Birol ve İnci Yakar Birol’un kurduğu "Duo Bir-Ol" grubunun, klasik müzik konseriyle başladı.

Ücretsiz gerçekleştirilen konserin ilk bölümünde Erhan Birol ve İnci Yakar Birol sahne aldı.

İkili, 20. yüzyılın ünlü besteci ve müzisyenleriyle, Turgut Pöğün, Mustafa Tınç, Onur Türkmen, Berkant Gençkal, Özge Gülbey, Eray Altınbüken, Fazıl Say, Eren Arın, Esin Gündüz gibi günümüz bestecilerinin eserlerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümündeki caz konçertosu büyük beğeni topladı.

ZEKİ MÜREN ANISINA SİLİVRİ'DE KONSER

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, Türk sanat müziğinin unutulmaz sesi Zeki Müren anısına konser verdi. Konserde ilk kez seslendirilen "İstanbul’un en güzel ilçesidir Silivri" isimli eser de dinleyenlerin beğenisini kazandı. Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda düzenlenen konser programında İbrahim Orçin yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu Zeki Müren şarkılarından oluşan repertuarlarıyla tam not aldı. İzleyenlerin de keyifle eşlik ettiği koro üyeleri, 16 eser seslendirdikleri konser bitiminde ayakta alkışlandı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konser sonunda yaptığı konuşmasında: "Öncelikle Nihat İncekara ve Meral Erdoğan hanımefendiye çok teşekkür ediyorum Silivri bestesini bizlere kazandırdıkları için. Silivri’ye çok yakışmış. Silivri’de Yaşamak Güzeldir diyorduk, şimdi tescillemiş oldu. Silivri’de yaşamayı güzel kılan sizlersiniz. Silivri’yi böyle bir medeniyet içerisinde, barış ve huzurla yaşanabilecek, sanatıyla, kültürüyle koruyabilecek bir memleket haline getirdiği için başta hocalarımıza, onun değerli ekibine ve kursiyerlerimize huzurlarınızda bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. Mart ayı sonunda tiyatro salonumuzu da hizmete açacağız. Tiyatrosuyla, müzesiyle 400 yıllık tarihi binalarımızı sizlerle birlikte yaşatacağız. Silivri’mizde 81 ilden hemşerimizle birlikte oluşturduğumuz bu kültürel mozaiği, hangi zamanda ve hangi şartlarda olursa olsun koruyacağız. Birliğimizi, bütünlüğümüzü, Ulu Önder Atatürk’ün bıraktığı bu mirası, kültür ve sanatla yaşatacağız" dedi.