Ankaragücü’nün iki yıldır mevcut kadro yapısıyla tek bir oyun anlayışı vardı: Topu rakibe bırak, top sana geçerse ileriye atıp ribaund bekle, o da olmazsa ikinci ve üçüncü bölgelerde press yapıp geçiş futboluyla golü ara.

Murat Gürgen

Bu anlayış liglerimizde birçok takım için geçer akçe durumunda ama skor geriye düştüğünde maçı kazanması hiç de kolay olmuyor. Çünkü öne geçen rakip geriye yaslanıyor, set düzenine alışmamış takım da skoru lehine çeviremiyor.
Sarı-lacivertliler son haftalarda futbol anlayışı bakımından büyük bir dönüşüm içinde. Emre Belözoğlu futbol yaşamı boyunca şampiyonluğu kovalayan, set düzeni oynayan takımların formasını giymişti. Bu futbol tarzını başkentte oyuncularına aşılaması zaman aldı ve hiç de kolay olmadı.

Şu gerçeği kendisini de kabulleniyor. Türkiye’de teknik adamların oyun anlayışlarını yerleştirecek yeterince süresi yok. Çünkü ne yönetimlerin ne de taraftarların bunu beklemeye sabrı var. 24 Şubat’ta Kayserispor yenilgisi sonrasında istifasını vermiş, yönetim kabul etmemişti. Yönetim kötü gidişata rağmen hocanın arkasında durdu, Belözoğlu da sezonun sonuna doğru da olsa emeğinin semeresini görmeye başladı.

İçeride Başakşehir zaferi,  Antalya deplasmanında kıl payı kaçan galibiyet… Peşi sıra Gaziantep FK maçında futbolunu taçlandırdı Güçlüler. Topa sahip olma oranı yüzde 70, pas sayısı yüzde 87’si isabetli olmak üzere 633. Rakip kaleye 12 şut ve 3 gol. Aynı 90 dakikada biri VAR’dan, ikisi direkten dönen iki top daha gol olabilirdi.

Sarı lacivertliler maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar maçın tek hakimiydi. Gaziantep FK, 7’inci dakikada savunma hatasını değerlendirip golü buldu ama Ankaragücü’nün 24’üncü dakikada ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golü elde edilecek galibiyetin çok net habercisiydi. Sürpriz golcü Efkan Bekiroğlu yine kilidi açan anahtar adam oldu.
Şimdi taraftarın aklında peş peşe oynanacak iki Beşiktaş maçı var. Bassagong’un sayılmayan goldeki efsane deparı, Morutan’ın büyücülük eseri pası ve Efkan Bekiroğlu’nun fileleri havalandırması öncesinde o pası ayağının üzeriyle kontrol ediş tarzı ise bayram şekeri gibi damaklarda tat bıraktı.