ANKARA - Güdül’de lastik tamirciliği yapan 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Fatma Mutlucan Yıldırım, kadınların, erkek işi olarak görülen işleri rahatlıkla yapabileceklerini vurgulayarak, "Yeterki azimli ve kararlı olsunlar, çok çalışsınlar." diyor.

Güdül’de lastik tamirciliği yapan 1981 doğumlu 2 çocuk annesi Fatma Mutlucan Yıldırım, azimli ve hırslı olduktan sonra kadınların her işi yapabileceğini söylüyor.

Güdül Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadın olarak zor bir mesleğin üstesinden gelmeyi başarmış olmanın en güzel örneklerinden birini sergileyen Yıldırım, "Lastik tamirciliği işini eşimden öğrendim. Eşim, belediyede çalışmaya başlayınca iş bana düştü ve Güdül Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na üye kaydımı yaptırarak, dükkanda tek başıma çalışmaya başladım. Güdül küçük bir ilçe olduğu için ilk başlarda bayandan lastikçi mi olur deniyordu. Bu anlamda 5-6 ay hem tecrübesizliğimden hem de bana olan güvensizlikten dolayı zorlandım ve sıkıntı çektim. Artık işi iyice öğrendim ve severek çok iyi yapmaya çalışıyorum. Yaklaşık 1,5 yıl oldu. Güdüllüler de bana alıştı artık. Şu an hiçbir sıkıntım yok. Hem lastik tamiri yapıyorum, hem de janttan ayrıldığı için balans ayarı yapıyorum. İlk zamanlar bana güvenmeyenler artık rahatlıkla lastik tamiri için dükkanıma geliyorlar." diyor.

‘KADIN ÇALIŞMALI, BOŞ DURMAMALI’

Azim olduktan sonra hiçbir mesleğin zorluğu olmadığını ifade eden Yıldırım, çalışarak kendisini mutlu hissettiğini, işe yaradığını bilmenin huzurunu yaşadığını vurguluyor. Kadın çalışmalı boş durmamalı diyen Yıldırım şunları aktarıyor. "Kadın kendi ayakları üzerinde durmalı. Kadının ekonomik ve sosyal özgürlüğünü elde etmesi çok önemli. Ben çalışarak, hem aile bütçeme katkı sağlıyorum, hem de insanlara faydalı olduğumu düşünüyorum. Kadının her işi yapabileceğine inanıyorum. Ayrıca, lastikçilik mesleğinin de kadın için zor olmadığını düşünüyorum. Azimli ve kararlı olunduktan sonra kadın erkek herkes, meslek ayır etmeksizin her işi yapabilir. Güdül Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim olarak beni teşvik etti ve benim hep yanımda oldu. Oda Başkanı Nafiz Özyılmaz ve Başkan Vekili Cengiz Baykal başta olmak üzere tüm Güdül Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Güdül Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nafiz Özyılmaz da Odaya kayıtlı lastik tamircisi Fatma Mutlucan Yıldırım’ın işinde erkekler kadar başarılı olduğunu ifade ederek,şöyle devam ediyor: "Fatma Mutlucan Yıldırım yaptığı iş ile rol model oldu. Güdül’de kadının her işte başarılı olacağına olan bakış açısında olumlu etkisi oldu. Güdül Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak kadın girişimcilere her konuda desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Yeter ki kadınlarımız bildikleri bir işe sarılsınlar, ben bu işi yapacağım diyerek inatçı ve özgüvenli olsunlar."
Editör: TE Bilisim