ANKARA - İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB), 51’inci Olağan Meclis Toplantısı’nı Yenimahalle Belediye Başkanı ve İABB Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında gerçekleştirdi. İABB’nin 2016 tahmini gelir-gider bütçesinin de görüşüldüğü toplantıda bütçe, 2 milyon 177 bin 250 TL olarak belirlendi.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Birliğe üye belediye başkanlarının katılımıyla Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen toplantıda Başkan Yaşar, gündem hakkında bilgiler verdi.

Eğitim seminerleri devam edecek

Birliğin en önemli kuruluş nedeninin birliğe üye belediyelere destek olmak ve onları ayakta tutmak olduğuna vurgu yapan Yaşar, 2016 yılında da üye belediyelerin yanında olacaklarını söyledi.

Eğitim çalışmalarına da ara vermeyeceklerini ifade eden Yaşar, yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleşecek eğitim programlarının belediye başkanlarının ufkunu açacağını belirtti.

2016 bütçesi 2 milyon 177 bin TL

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mecliste İABB’nin 2016 tahmini gelir-gider bütçesi 2 milyon 177 bin 250 TL olarak belirlendi.

Birliğe yeni üyelik taleplerinin de görüşüldüğü toplantıda, Sivas Gemerek Belediyesi, Zonguldak Çaycuma Belediyesi ile Niğde Divarlı Belediyesi’nin talepleri oybirliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilisim