Doğan BULGUN

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

İSTANBUL Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) yeni yıl konserini bu hafta sonunda gerçekleştiriyor. Şef: Toshiyuki Shimada’nın yöneteceği orkestranın konuğu soprano Birgitta Wetzl Tarih; 28 Aralık 2019 Cumartesi, Saat : 20.00, Yer : Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Konserde şu eserler seslendirilecek: Johann Straus, Jr.: “Çingene Baron” Marş Johann Strauss Jr.: Yarasa Uvertürü Johann Strauss Jr.: Klänge Der Heimat (Yarasa) Franz Lehar: “Meine Lipen Küssen So Heiss” (Giuditta) Franz Lehar: “Vilia Lied” (Die Lustige Witwe) Josef Strauss: Frauenherz, Polka Mazurka, Op. 166 Johan Strauss Jr.: Eingesendet, Polka Schnell, Op. 240 Johan Strauss Jr.: Rosen Aus Dem Süden, Op 388 Johan Strauss: Blue Danube Johann Strauss Jr.: Waldmeister Uvertür Johann Strauss Jr.: Annen Polka, Op. 117 Rudolf Sieczynski: “Wien, Du Stadt Meiner Träume” Emmerich Kalman: “Höre Ich Zigeunergeigen” (Gräfin Mariza) Robert Stolz: “Du Sollst Der Kaiser Meiner Seele Sein” (Der Favorit) Joahnn Straus, Jr.: Unter Donner Und Blitz, Polka Schnell, Op. 324 Johann Straus, Jr.: An Der Schönen Blauen Donau, Op. 314.

Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi / ‘90’lar Türkçe Pop Partisi’

ZORLU PSM'nin favori etkinlik dizisi ‘90’lar Türkçe Pop Partisi’, bu yılbaşı yeni yıl konseptiyle gerçekleşecek. Zorlu PSM’nin vazgeçilmez parti serisi 90’lar Türkçe Pop Party yılbaşına özel formatıyla 90’lı yılların efsanelerine ev sahipliği yapıyor. Hafızalarımıza kazıdığımız, ezbere bildiğimiz ve çok sevdiğimiz o şarkıları bu kez canlı dinliyoruz. Sibel Alaş, Çelik, Grup Vitamin, Mansur Ark ve Yonca Evcimik’in sahne alacağı; DJ Şener Çetin ve Hakan Küfündür’ün set’in başına geçeceği bu özel gece 2019’a veda etmeden hemen önce, 28 Aralık saat 21.00’de Turkcell Sahnesi’nde.

BİFO yeni yılı soprano Angela Gheorghiu ile karşılayacak

BORUSAN Filarmonu Orkestrası (BİFO) bu sezon yeni yılı, Seattle Senfoni Orkestrası sanat yönetmeni ve şefi Ludovic Morlot’nun yönetiminde karşılayacak. 2011’den bu yana, yöneticiliğini üslendiği orkestra ile pek çok başarılı turneye ve ödüllü kayıtlara imza atan Morlot; BİFO ile birlikte Metropolitan, Royal Opera House, La Scala ve Viyana’da oynadığı başrollerle, özellikle de Tosca’nın beyazperde için çekilen versiyonunda büyük beğeni toplayan soprano Angela Gheorghiu’ya eşlik edecek. Tarih: 9 Ocak 2020 Perşembe, Saat: 20.00 Yer: İstanbul Lütfi Kırdar ICEC Konser öncesi saat 19.00-19.40 arası Serhan Bali ile Dolmabahçe Salonu’nunda bir söyleşi gerçekleştirilecek. Konserde şu eserler seslendirilecek: VERDI La Traviata’dan: 1. Sahne Prelüdü CILÉA Adriana Lecouvreur’den “Del sultano amurate...”, “Ecco: respiro appena” PUCCINI Madama Butterfly’dan “Un bel di vedremo” VERDI Sicilya Vesperleri Uvertürü CATALANI La Wally’den “Ebben? Ne andrò lontana” BIZET Carmen Prelüdü ve Habaner SAINT-SAËNS Samson ve Delilah’dan Bacchanale PANN Până când nu te iubeam DE CURTIS Non ti scordar di me.