Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde geçmişe  bir bakalım istedim. Şimdinin adaylarının sosyal içerikli mesajlar verdiği bugünlerde hiçbir aday diğer belediyecilik hizmetlerini dile getirmiyor. Çünkü getirmesini gerektirecek bir durum yok. Geçen yıllar içinde hepsinin içine edildi. Son 50 yıllık dönem içinde görev yapmış belediye başkanlarına baktığımızda özellikle Ankara’da Ekrem Barlas, Vedat Dalokay, Ali Dinçer, Mehmet Altınsoy, Murat Karayalçın’ın  ağırlığı alt yapıya verdiklerini  , planlamaları boş alanlarda yeni uydu kentlere verdiklerini ,uzun uzun devasa binalar yapmaktan uzak durduklarını görürüz. Batıkent, Eryaman ve Elvankent bu dönemlerde hazırlanan uydu kentlerdir.
Hâlâ Vedat Dalokay döneminde yapılan döner kavşaklardan kullanılanlar vardır. Metro çalışmaları Ali Dinçer, Mehmet Altınsoy dönemine kadar gider ama sadece temelde kalır. Gerçek yatırım Karayalçın döneminde başlar ama parası pulu hazırken bitirmeye görev süresi yetmez bitirmek Melih Gökçek'e kısmet olur. Ancak Gökçek de kendi çabasıyla başladığı bir metro hattının üstesinden gelemez Ulaştırma Bakanlığı'na devreder, bakanlık bitirir. 
Şu 50 yıla bir de üst yapılar olarak baktığımızda ise kent içinde en büyük tahribatların Gökçek döneminde yaşandığını görüyoruz. Birçok bölge tanınmaz hale gelirken birçok tarihi dokunun da ortadan kalktığını görüyoruz. Buna en güzel örnek Kızılay'a adını veren Kızılay binasıdır. O binanın konuşmasına gerek yoktur, duruşuyla Kızılay'ın neler yapabileceğini anlatıyordu. Bir kentin gurur duyacağı tek şey vardır; o da onurlu geçmişidir. Sen onu yıkmakla sadece bir binayı kaldırmıyor bir tarihi, bir kenti yok ediyorsun. Bir Atatürk Orman Çiftliğine , bir buradaki hayvanat bahçesine bakın yerinde neler görüyorsunuz. Kentin  göbeğinde rüzgarı kesen bir merkez Ankara projesine bakın buraya inanı yormayan böyle  çok yüksek sur duvarı gibi gözükmeyen daha şık bir proje yapılabilirdi.
Oy vermeden önce kenti bir dolaşıp şöyle etrafınıza bir bakın. Kaybolan güzellikler yerinde yükselen binalarda hep bir kişinin imzası var. O da Melih Gökçek. Altyapı yaptım diye övündüğü konular ise proje daha önceden yapılmış mali kaynakları bulunmuş ama sonuçlandırmak  Melih Gökçek’e kalmış işler.
 Bunlar da BAKAY, (Büyük Ankara Kanal ve Alt Yatırım) ANKARAY, Çayyolu-Batıkent Metro projeleri idi.  Yapımları uzun zaman aldığından bitirmek kendisine kaldır…
Mesela BAKAY projesinin Atatürk Bulvarı üzerindeki bölümü Karayalçın döneminde yapılırken kimse hiçbir sıkıntı yaşamadı. Çünkü yol gece kazılıyor iki veya üç büz döşendikten sonra yol trafiğe açılıyordu..  İş bitirilene kadar uygulama bu şekilde devam etti.
O nedenle yazımı başlıkla kapayım . “İŞ BİTİRİCİ DEĞİL, İŞİ BİLEN” Başkan arıyoruz… Hem kenti yaşatacak, hem kentin tarihini yaşatacak, kentine betonla değil, tarihini yaşatarak sahip çıkacak başkan seçelim…Bunu yapmazsak bizlere değil başkente yazık olacak…