Bu yazımda sizlere Harput’ta bulunan müzelerden bahsedecektim ama geçtiğimiz günlerde ikisi Ankara’da, biri de Antalya’da olmak üzere üç önemli spor organizasyonu nedeniyle bunu bir hafta erteledim.
Önemli bulduğum organizasyonun ilki; 21 Aralık 2023 tarihinde Antalya’da organize edilen sporun zirvesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığını temsil eden Sporcu Yetiştirme Dairesi Başkanı Sayın Selçuk Çebi’in yaptığı açıklamaydı. Sayın Çebi’nin yapığı açıklamada; en büyük hedeflerinin sadece altın madalya alınması, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu çıkarılması olmadığı, örnek olunması ve alınan madalyaların taşınabilirliğinin de önemli olduğunu söylemesiydi. Sayın Çebi’nin bu açıklamasını son derece önemli bularak, kendisini eski milli, şampiyon ve rekortmen bir atlet olarak kutluyorum.
İkincisi ise; 24 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da organize edilen Büyük Atatürk Koşusuna kötü hava koşullarının yanı sıra ilk kez alınan 100 TL kayıt bedeli alınmasına rağmen kayıt yaptırarak koşan 1300 kişi oldu.  Çünkü bu 1300 kişi Cumhuriyetimizin kurucusu özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygılarını bedelini ödeyerek gösterdi. Ben de bu yarışmayı kazanmak için yarışan ancak bunu başaramayan bir atlet olarak bu 1300 kişiyi ayrı ayrı kutluyorum.
Atletizm camiası mevcut başkanı; 2020 yılında bu koşuyu pandemiyi gerekçe göstererek yapmak istemediğini ve haksız yere daha fazla olimpiyat kotası alınabilmesi için yarışma derecelerinde yapılan manipülasyonlar nedeniyle WA tarafından izlenen ülkeler arasına alınmasıyla yaşattığı büyük utancı da unutmadı, unutmayacak da.
Bütün bu olumsuzluklara rağmen bakanlıkça hakkında herhangi bir işlemin yapılmaması ise anlaşılır bir şey değildir.  Gençlik ve Spor Bakanlığının hedefinin Antalya’da organize edilen “Sporun Zirvesi” programında yetkili bir ismi tarafından açıklanmışken bu durumun kabul görmesi de mümkün değildir. Bu nedenledir ki bakanlığın atletizm federasyonu başkan ve yöneticilerine gereğini yapmasını beklemenin hakkımız olduğunu düşünüyorum.  Ancak yapılır mı? Bilemiyorum. Ama kayda geçsin diye yazıyorum.