ANKARA - Kazan’da okullar ders başı yaptı. Okul müdürleri ve öğrenciler 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ilk günü Milli Egemenlik Parkı’nda Atatürk Büstüne çelenk sundu. Atatürk Büstüne Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş ile birlikte ilkokul 3’üncü sınıf öğrencileri Sabire Güler ve Salih Arda Kökver birlikte sundu.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yeni eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş "Sevgili arkadaşlar zorlu maratona bugün başlamış olduk. Eğitim öğretim yılının sizlere ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ilk günü olması dolayısıyla Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’te bir mesaj yayınladı. Mesajı’nda ilk olarak öğretmenlere seslenen Ertürk " Her bir öğrenci sizin ailenizin bir parçası. Çocuklara verdiğiniz eğitim ülkenin geleceği açısından çok önemli. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak siz değerli öğretmenlerimizin verdiği eğitimle doğru orantılıdır. Bugün sizlerden eğitim alan çocuklarımızın bazıları çocuklarınızın öğretmeni, sizlerin doktoru, ülkemizin düşmanlara karşı muzaffer savunucuları olacak" dedi. Öğrencilere de seslenen Ertürk "Atalarımızdan sizlere emanet bu kutsal topraklarda yaşamak güçlü beyinlerle mümkündür. Sizlerin aldığı eğitimler sayesinde Dünya’nın çeşitli yerlerinde zulüm gören mazlumların umudu olacaksınız. Öncelikle ailenizin sonra da ülkemizin gururu olarak yine eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim