Türkiye Maden Mühendisleri Odası’nca bu yıl 3.sü düzenlenen "Maden Edebiyatı Yarışması"nın bu yılki büyük ödüllerini Murathan Çarboğan, Erçin Savur ve Hamdi Okçuoğlu aldı.

Türkiye Mühendisler Mimarlar Odası'na (TMMOB) bağlı Türkiye Maden Mühendisleri Odası tarafından Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Maden Edebiyatı Yarışması"nın bu yılki ödülleri Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da katıldı. Tekgül Arı, Nalan Barbarosoğlu, İnan Çetin, Arzu Demir ve Engin Çetinbağ'dan oluşan Seçici Kurul, üç eseri büyük ödüle layık görürken, beş esere de mansiyon verdi.

Yarışmanın bu yılki büyük ödüllerini "Sede Kız ile Hasan Oğlan" adlı öyküsüyle Murathan Çarboğan; "Karanlık" isimli öyküsüyle Erçin Savur, "Tuinwick'i Anlatır Hikayat" isimli şiiriyle Hamdi Okçuoğlu aldı. Ayşe Betül Tekeli, Gültekin Akyar, Ferhat Döner, Aydın Zayfeoğlu ve Anna Manelliodu da eserleriyle mansiyon ödülüne layık görüldüler.
Editör: TE Bilisim